Menu
 

Par Vidzemes jūrmalas vidusskolas direktores pienākumu izpildītāju ieceļ Saulkrastu vidusskolas direktora vietnieci

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Par Vidzemes jūrmalas vidusskolas direktores pienākumu izpildītāju iecelta Saulkrastu vidusskolas direktora vietniece Oksana Vanaga, trešdien nolemts Saulkrastu novada domes ārkārtas sēdē.

Pagājušā gada decembrī Saulkrastu novada dome nolēma apvienot Saulkrastu un Zvejniekciema vidusskolas, izveidojot Vidzemes jūrmalas vidusskolu. Apvienojot Saulkrastu un Zvejniekciema vidusskolas, šā gada 1.septembrī 1.-9.klašu skolēniem mācības turpināsies esošo skolu telpās.

Kā aģentūrai LETA stāstīja Saulkrastu novada komunikācijas un tūrisma nodaļas vadītāja Baiba Stjade, lēmums par pienākumu izpildītājas iecelšanu pieņemts, jo pašvaldības izsludinātais konkurss uz direktora amatu beidzies bez rezultāta. Bija plānots, ka konkursa kārtībā izvēlētais skolas direktors darbu sāks 1.jūnijā.

Vanaga Vidzemes jūrmalas vidusskolas vadītāja pienākumu izpildītājas amatu ieņems līdz brīdim, kad ar domes lēmumu tiks iecelts un apstiprināts iestādes vadītājs.

Saulkrastu novada domes izglītības darba speciāliste Ramona Urtāne atzina, ka vecāki iebilduši par skolu apvienošanu, tādēļ mācības pamatskolas posmā notiks tāpat kā līdz šim abās izglītības iestādēs, kuras gan turpmāk darbu turpinās darbu kā viena izglītības iestāde.

Zvejniekciemā vidusskolas posmā šajā mācību gadā bija tikai 12.klase, kuras skolēni turklāt šogad absolvēja skolu. Pērn pašvaldība nolēma šajā mācību iestādē 10.klasi neatvērt.

Pašvaldības skatījumā, abu vidusskolu apvienošanas rezultātā tiks racionāli un efektīvi izmantoti finanšu līdzekļi un mācību vide. Tāpat plānots paplašināt izglītības programmu piedāvājumu, kā arī nodrošināt atbalsta personāla pieejamību. Apvienojot vidusskolas tiks nodrošināta pedagogu pedagoģiskās meistarības izaugsme, savstarpēji apgūstot skolu labo pieredzi un tradīcijas.

Patlaban Saulkrastu novadā ir deklarēti 926 skolas vecuma bērni.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.