Menu
 

Minimālo algu pedagogiem līdz 710 eiro, visticamāk, varētu celt jau šogad

  • Autors:  LETA
Minimālo algu pedagogiem līdz 710 eiro, visticamāk, varētu celt jau šogad pixabay.com

Pedagogiem minimālo algu par likmi no 680 eiro līdz 710 eiro, visticamāk, varētu celt jau šogad, izriet no izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska (V) sacītā aģentūrai LETA.

Ministrs pastāstīja, ka šonedēļ viņam bijusi neformāla tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) un finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS). Tikšanās laikā, izvērtējot jaunākos datus par ekonomikas izaugsmi, secināts, ka minimālo algu par likmi pedagogiem līdz 710 eiro varētu pacelt jau šogad, tādējādi pildot pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiku.

Oficiāla tikšanās starp minētajām amatpersonām, kā arī Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību (LIZDA) notiks nākamajā nedēļā.

Kā ziņots, LIZDA šomēnes paziņoja, ka aicinās koalīcijas partijas uz vēl vienu sarunu par Izglītības likumā noteiktā pildīšanu, bet, šīm diskusijām nenesot rezultātu, 18.septembrī organizēs piketu. Kā žurnālistiem pēc LIZDA Padomes sēdes pastāstīja arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga, pirms protesta akcijas arodbiedrība vēl vēlas runāt ar koalīcijas partijām, lai meklētu risinājumus pedagogu darba samaksas grafika pildīšanai, minimālo atalgojumu par likmi paaugstinot līdz 710 eiro.

Šadurskis iepriekš solīja, ka sarunās par pedagogu atalgojumu viņa vadītā ministrija iestāsies LIZDA pusē.

Premjers Kučinskis šonedēļ intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" apgalvoja, ka sarunās ar LIZDA kārtējo reizi akcentēs, ka algu palielinājuma grafiks tiks īstenots, bet arī LIZDA tiks aicināta uz sapratni, jo lielākas algas prasa un piketus sola ne tikai skolotāji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.