Menu
 

Beidzamajā pieteikšanās dienā lielākais pieteikumu skaits studijām ir Latvijas Universitātē

  • Autors:  LETA
Foto - lu.lv Foto - lu.lv

Beidzamajā pieteikšanās dienā augstskolas studijām vislielākā topošo studentu interese aizvien ir par studijām Latvijas Universitāte, liecina portālā "Latvija.lv" aktuālākie dati uz plkst.15.

Uz 12.jūlija plkst.15 Latvijas Universitātē kopumā apstiprināts 18 321 pieteikums, savukārt pirmajā prioritātē - 4613 pieteikumi. 

Kopumā uz 12.jūlija plkst.15 portālā "Latvija.lv" saņemts 10 071 studiju pieteikums, no kuriem 8914 jeb 88,51% ir apstiprināti.

Pēc "Latvija.lv" datiem, Rīgas Tehniskā universitāte ir otra pieprasītākā augstskola. Universitātē ir saņemti 10 627 pieteikumi studijām, bet 2048 ir apstiprināti pirmajā prioritātē. Tai seko Latvijas Lauksaimniecības universitāte, kurā kopumā apstiprināti 2940 pieteikumi visās prioritātēs, bet pirmajā prioritātē apstiprināti 803 pieteikumi.

Savukārt pēc Rīgas Stradiņa universitātes apkopotajiem datiem, augstskola uz plkst.15 saņēmusi 5992 topošo studentu pieteikumus studijām. Pamatstudijās pieprasītākās programmas ir profesionālā studiju programmā "Medicīna" (1101 pieteikums), kurai seko "Fizioterapija" (415 pieteikumi), "Uzturs" (362 pieteikumi), "Māszinības" (359 pieteikumi), "Ergoterapija" (273 pieteikumi), "Vecmāte" (263 pieteikumi) un "Zobārstniecība" (215 pieteikumi).

Citās jomās augsts pieprasījums no interesentiem ir programmām "Audiologopēdija", "Psiholoģija", "Farmācija", "Sabiedrības veselība", "Multimediju komunikācija", "Sabiedriskās attiecības", "Starptautiskais mārketings" un "Tiesību zinātne". Ļoti zems pieteikumu skaits ir programmām "Fotogrāfija un "Veselības sports", "Sociālais darbs", savukārt neviens pieteikums nav programmā "Policijas darbs" un "Vecmāte".

Rīgas Stradiņa universitātes Liepājas filiālē vislielākais pieprasījums ir pirmā līmeņa profesionālai programmai "Ārsta palīgs" un bakalaura programmai "Māszinības".

Liels pieprasījums novērots arī Daugavpils Universitātē, kurā visās prioritātēs saņemti 1418 pieteikumi, bet uz pirmo prioritāti apstiprināts 471. Savukārt par biznesu un finansēm Banku augstskolā apņēmušies startēt 898 studētgribētāji, no kuriem 143 ir apstiprināts pieteikums pirmajā prioritātē. Savukārt Liepājas Universitāte ir saņēmusi 775 pieteikumus, no kuriem 271 apstiprināts pirmajā prioritātē.

Reģionos Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā pieteikušies 719 topošie studenti, no kuriem 216 pieteikumi apstiprināti pirmajā prioritātē. Vidzemes augstskolā saņemti 468 pieteikumi, no kuriem 105 apstiprināti pirmajā prioritātē. Savukārt Ventspils augstskola saņēmusi 371 pieteikumu, no kuriem 102 ir apstiprināti pirmajā prioritātē.

Ekonomikas un kultūras augstskolā 420 pieteikumi ir apstiprināti visās prioritātēs, bet pirmajā prioritātē apstiprināti 63 pieteikumi. Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola "RISEBA" saņēmusi 367 pieteikumus, bet pirmajā prioritātē apstiprināti 56 pieteikumi.

Vismazākais pieteikumu un apstiprināto skaits ir Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolā, kurā visās prioritātēs apstiprināti 149 pieteikumi, bet pirmajā prioritātē - 23 pieteikumi.

Elektroniskā pieteikšanās studijām un pieteikumu elektroniskā apstiprināšana portālā "www.latvija.lv" norisinājās no 28.jūnija līdz 11.jūlijam. Savukārt elektronisko pieteikumu klātienē var apstiprināt no 6.jūlija līdz 12.jūlijam. Pieteikumu var izveidot arī klātienē augstskolās no 6.jūlija līdz 12.jūlijam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.