Menu
 

Valsts prezidents uzsver nepieciešamību veidot tālredzīgu zinātnes politiku valstī

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts prezidenta kanceleja Foto - Valsts prezidenta kanceleja

Valstij ir nepieciešams veidot tālredzīgu zinātnes politiku, un, veidojot ikgadējos valsts budžeta projektus, ir jāliek lielāks uzsvars uz finansējumu zinātnei un zinātnes tehnoloģiju inovācijām, piektdien tikšanās laikā ar izglītības un zinātnes ministri Anitu Muižnieci (JKP) uzsvēra Valsts prezidents Egils Levits.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciālists Uģis Darviņš-Kozlovskis, Rīgas pilī notikušās amatpersonu tikšanās laikā galvenā uzmanība tika veltīta zinātnes stratēģiskajai lomai, panākot kvalitatīvi jaunu lēcienu valsts ilgtspējības nodrošināšanā.

Levits uzklausīja Muižnieces darba ieceres, kā arī abas puses tikšanās laikā apspriedās par augstākās izglītības reformas ieviešanu - Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) šobrīd ir paveicams liels darbs pie Ministru kabineta noteikumu izstrādāšanas līdz 31.augustam. 

Vienlaikus Valsts prezidents akcentēja, ka no IZM sabiedrība šobrīd sagaida svarīgus stratēģiskus lēmumus par šīs reformas ieviešanu, tāpat arī par skolotāju un augstākās izglītības jomas darbinieku atalgojuma sistēmu, kā arī klātienes apmācībām no šī gada septembra.

Valsts prezidents arī uzsvēra nepieciešamību veidot tālredzīgu zinātnes politiku valstī un ikgadējo valsts budžetu veidošanā lielāku uzsvaru likt uz finansējumu zinātnei un zinātnes tehnoloģiju inovācijām. Levits atkārtoti ir pievērsis Ministru kabineta un Saeimas uzmanību šim jautājumam, uzskatot to par vienu no svarīgiem priekšnoteikumiem valsts ilgtspējīgai attīstībai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.