Menu
 

Aptauja: Latvijā bērns pie personīgās viedierīces tiek vidēji septiņu gadu vecumā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijā bērns pie personīgās viedierīces tiek vidēji septiņu gadu vecumā, pavēstīja mobilo sakaru operatora SIA "Tele2" pārstāvji, atsaucoties uz aptaujas, kas veikta sadarbībā ar pētījumu centru "SKDS", datiem.

Kompānijā norādīja, ka 77% no aptaujātajiem vecākiem, kuriem ir bērni vecumā no diviem līdz 17 gadiem, atzinuši, ka bērniem ir sava viedierīce - visbiežāk tas ir viedtelefons un dators. Aptaujā arī secināts, ka vidēji dienā viens bērns viedierīces izmanto trīs stundas un 46 minūtes. 

"Tuvojoties skolas laikam, arvien aktuālāks kļūst viedierīču jautājums, kas palīdzētu gan mācību procesam, gan kalpotu arī kā saziņas līdzeklis ar pirmklasnieku, kas tikko sācis skolas gaitas. To apliecina arī aptaujas dati, jo galvenokārt bērnam telefons tiek sarūpēts, lai rūpētos par bērna drošību, piemēram, varētu viņu sazvanīt, noskaidrot viņa atrašanās vietu un tamlīdzīgi. Tā norādījuši 62% aptaujāto vecāku. Savukārt otrs svarīgākais iemesls - 44% - ir tieši skolas sākums," pauda "Tele2" komercdirektors Raivo Rosts.

Tāpat aptaujā 59% norādījuši, ka viedierīce iegādāta tieši bērna vajadzībām, kamēr apmēram 35% minējuši, ka bērnam iedots kāda cita ģimenes locekļa iepriekš lietots telefons.

Aptaujā arī secināts, ka 50% bērnu vecumā no diviem līdz četriem gadiem lieto viedierīces. Tomēr respondenti norādījuši, ka gados jaunākajiem bērniem pašiem savu viedierīču nav.

Aptaujā piedalījās 1001 vecāks, kuram ir bērni vecumā no diviem līdz 17 gadiem. Aptauja veikta no 2021.gada 30.jūlija līdz 2.augustam.

Jau vēstīts, ka "Tele2" pērn strādāja ar 138,576 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 9,4% un bija 34,469 miljoni eiro. Kompānija "Tele2" reģistrēta 1995.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,486 miljoni eiro. "Tele2" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Tele2 Sverige Aktiebolag".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.