Menu
 

Pilnveidotā satura mācību līdzekļu paraugi skolotājiem būs pieejami īpašā mājaslapā

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - mape.skola2030.lv Ilustrācija - mape.skola2030.lv

Līdz ar jauno mācību gadu visi pilnveidotie satura mācību līdzekļi skolotājiem būs pieejami saitē "www.mape.skola2030.lv", informēja "Skola2030" pārstāve Inese Tamsone.

Vietnē "mape.skola2030.lv" publicēti šī mācību gada (2021./2022.) tematu mācību līdzekļu paraugi 1., 2., 4., 5., 7., 8. un gandrīz pilnībā - arī visām vidusskolas klašu grupām. Kopumā krātuvē publicēti mācību līdzekļu paraugi 483 tematiem pamatizglītībā, kā arī ­ 169 no 170 tematiem vidusskolas klasēs pamatkursu apguvei.

Skolotāju atbalstam izveidoti arī 20 diagnosticējošie darbi, bet visi eksāmenu paraugi - seši pamatizglītībā un 21 vidējā izglītībā - būs pieejami ne vēlāk kā gadu pirms pirmajiem eksāmeniem. 

Savukārt septembrī gaidāma vidusskolas optimālā līmeņa valsts pārbaudes darbu programmu un paraugu publicēšana un prezentācija. Tamsone norādīja, ka 14.septembrī prezentācija paredzēta matemātikā (optimālajam līmenim), 21.septembrī - svešvalodās, 23.septembrī - matemātikā (vispārīgajam līmenim, kuru var kārtot profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi), bet 28.septembrī - latviešu valodā.

"Skola2030" mācību līdzekļu piemēri veidoti kā starta komplekts pilnveidotā mācību satura īstenošanai, tie neietver visus temata apguvei nepieciešamos mācību līdzekļus. Mācību līdzekļu paraugā jeb piemērā katrā temata komplektā iekļauts temata atsegums skolēnam, uzdevumi, atgādnes un citi uzskates līdzekļi, kā arī paraugi skolēnu mācību snieguma vērtēšanai. Katra temata komplektu veido skolotāja ceļvedis un mācību līdzekļi tūlītējai izmantošanai darbam ar skolēniem.

Veidojot saskaņotu, pēctecīgi izstrādātu materiālu komplektu skolotāju atbalstam, mācību satura izstrādes un ieviešanas projekta ietvaros jau izstrādāti un iepriekšminētajos resursos izvietoti pavisam 67 mācību priekšmetu un kursu programmu paraugi pamatizglītībā, kā arī pamatkursiem un vienam specializētajam kursam vispārējā vidējā izglītībā.

Mācību līdzekļu paraugi visiem pamatizglītības mācību priekšmetiem, kā arī visiem pamatkursiem vidējās izglītības pakāpē - 43 mācību priekšmetos un kursos no pirmās līdz 12.klasei, pavisam aptuveni 1000 tematiem - top sadarbībā ar mācību līdzekļu izstrādātājiem: Latvijas Universitāti, Daugavpils Universitāti un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.