Menu
 

Kariņš: Lēmumus par konkrētu skolu vai klašu pāreju uz neklātienes mācībām šogad plānots pieņemt decentralizēti

  • Autors:  LETA
Foto - latvijasradio.lsm.lv Foto - latvijasradio.lsm.lv

Šajā mācību gadā lēmumus par konkrētu skolu vai klašu pāreju uz attālinātām mācībām noteiktos periodos, kad izglītību vairs nevar turpināt uz vietas Covid-19 izplatības dēļ, plānots pieņemt decentralizēti, proti, tos uzticēt noteikto skolu vai pašvaldību vadībām, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš minēja, ka šogad atšķirībā no pagājušā gada ir vairākas klases, kur visi bērni ir vakcinēti, tāpat ir vairākas klases, kurās vakcinēts nav neviens, tādēļ lēmumus būtu jāpieņem, balstoties uz konkrētajiem apstākļiem un to pieņemšana decentralizēti būs elastīgāka. Vienlaikus Kariņš pauda, ka valdības kopējais mērķis ir mācības klātienē turpināt visa gada garumā.

"Manuprāt, šis nebūtu lēmums, ko apstākļos, kad ir vakcīnas, mums vajadzētu pieņemt centralizēti, bet tāds lēmums būtu vislabāk pieņemams uz vietām," teica Kariņš.

Viņš pauda cerību, ka jaunāko klašu skolēniem, kuriem nav pieejama neviena Eiropas Savienībā (ES) reģistrēta vakcīna pret Covid-19, tāpat kā pagājušajā gadā bērnu dārzu audzēkņiem, tomēr izdosies saglabāt iespēju izglītību iegūt klātienes apstākļos, piemēram, uz laiku skolu vai klasi slēdzot, bet vēlāk atkal pārejot klātienes apstākļos.

Kariņš atzīmēja, ka tāpat, neskatoties uz Covid-19 uzliesmojumu, ir plānots turēt atvērtu arī ekonomiku. "Mēs esam raduši, arī es esmu radis, ka galvenais ir tas, cik ir saslimušo, bet faktiski galvenais rādītājs būs, vai mūsu slimnīcas spēs savu pamatdarbību veikt un sniegt plašus pakalpojumus visiem iedzīvotājiem. (..) Vakcinētiem cilvēkiem, statistiski runājot, vairumam nav nekādas ļoti smagas sekas no inficēšanās. Viņi ir slimi, bet nenonāk slimnīcās," teica Ministru prezidents.

Politiķis skaidroja, ka ekonomiskie rādītāji ir pieauguši, tāpat krīt arī bezdarbs, pieaudzis arī Latvijā piesaistīto investīciju apjoms, kas nozīmē, ka valsts iet pareizajā virzienā. "Mans mērķis kā valdības vadītājam ir neapturēt šoreiz ekonomiku - ļaut ekonomikai attīstīties, ļaut cilvēkiem strādāt un pelnīt. Tajā pašā laikā mums ir jāpasargā cilvēku veselība, kam domātas vakcīnas," norādīja Kariņš.

Premjers retoriski vaicāja, vai tas ir pareizākais ceļš apturēt ekonomiku, ja daļa cilvēku nav sevi pasargājusi. Par to valdības vadītājam ceturtdien, 2.septembrī, plānota diskusija ar biznesa nozares pārstāvjiem, kuriem arī būs iespēja paust savu viedokli.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.