Menu
 

Aicina pieteikties dalībai gidu mācībās Siguldā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - sigulda.lv Ilustrācija - sigulda.lv

Interesenti aicināti pieteikties Siguldas Valsts ģimnāzijas struktūrvienības pieaugušo un tālākizglītības centra “Lielo Ģimnāzija” pieaugušo mācību programmai “Gidu mācības Siguldā”, kura tiek īstenota sadarbībā ar Siguldas novada Tūrisma informācijas centru.

Mācības norisināsies darba dienu vakaros trīs mēnešu garumā, sākot ar 2021. gada oktobri. Dalība lekcijās un nodarbībās plānota gan tiešsaistē, gan klātienē ar iespēju noklausīties lekciju ierakstu sev ērtākā laikā, liecina informācija Siguldas novada pašvaldības vietnē.

Gidu mācību mērķis ir sagatavot profesionālus gida pakalpojumu sniedzējus darbam Siguldas novada teritorijā, kuri orientēsies dažādās savstarpēji papildinošās tēmās un būs apguvuši zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas gida pakalpojumu nodrošināšanai tūristu grupām vai individuāliem ceļotājiem.

Mācības vadīs lektori no Vidzemes Augstskolas, Turaidas muzejrezervāta speciālisti, profesionāli gidi ar pieredzi, tūrisma un komunikācijas jomas eksperti. Mācību noslēgumā dalībnieki, kuri kārtos pārbaudes eksāmenus, saņems apliecību.

Mācību laikā dalībnieki uzzinās par Siguldas novada un tā tūrisma nozares veidošanās vēsturi dažādos aspektos, kas saistīti ar kultūru, dabu, aktīvo atpūtu, uzņēmējdarbību un citu. Tāpat arī gida prasmju sekmēšanai un attīstībai tiks apgūta publiskās runas māksla, komunikācijas, stāstījuma veidošanas un kopsakarību saskatīšanas prasmes, grupas organizēšanas un vadīšanas prasmes. Šīs mācības sniegs ieskatu dažādās ar gida profesionālo darbību saistītās tēmās un kalpos par ceļvedi gida prasmju un zināšanu pilnveidošanai turpmāk.

Dalībai gidu mācībās ir nepieciešams līdzfinansējums 60,50 eiro, atlikušos izdevumus mācību nodrošināšanai sedz Siguldas novada pašvaldība.

Lai pieteiktos dalībai apmācībās, līdz 23. septembrim plkst. 23.59 ir jāaizpilda pieteikuma anketa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.