Menu
 

IZM aicina skolēnu rudens brīvlaikā ceļojumus plānot savlaicīgi un "Covid-19 droši"

  • Autors:  LETA
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) aicina skolēnu rudens brīvlaikā ceļojumus plānot savlaicīgi un tā, lai izvairītos no saslimšanas ar Covid-19, informēja ministrijā.

Skolēnu rudens brīvdienas ieplānotas no 18.oktobra līdz 22.oktobrim. Zinot, ka daudzas ģimenes šo laiku izmantos, lai kopīgi atpūstos un ceļotu ne vien Latvijā, bet arī ārzemēs, ministrija aicina vecākus savlaicīgi izvērtēt plānotos ceļojumu maršrutus.

Ja paredzēts doties uz ārvalstīm, būtu savlaicīgi jāiepazīstas ar epidemioloģisko situāciju plānotajā ceļojuma gala mērķī. Jāņem vērā, ka, atgriežoties Latvijā no valsts, kurā 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotājiem pārsniedz 75, obligāti jāveic Covid-19 tests pirms iebraukšanas Latvijā un, neatkarīgi no testa rezultāta, jāievēro 10 dienu pašizolācija. 

Pašizolācijas laiku var saīsināt, ja septītajā dienā pēc atgriešanās Latvijā veic atkārtotu testu, un tas ir negatīvs. Testa rezultāts jāfiksē testēšanas sertifikātā.

Testu pirms iebraukšanas var neveikt un pašizolāciju var neievērot personas ar derīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Bērni līdz 12 gadu vecumam var neievērot pašizolāciju, ja ir ceļojuši kopā ar pieaugušajiem, kuri atbrīvoti no pašizolācijas prasības. Tomēr arī šādos gadījumos bērniem 10 dienas pēc atgriešanās Latvijā ir jāatturas no pulciņu un skolas apmeklēšanas, jāizvairās no sabiedriskā transporta lietošanas, kā arī no ciešākas kontaktēšanās ar personām ārpus savas mājsaimniecības.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.