Menu
 

Četras Pierīgas mācību iestādes saņems "eTwinning Skola" atzinības zīmi un EK pateicības vēstuli

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Pļavniekkalna sākumskola, Saulkrastu vidusskola, Siguldas pilsētas vidusskola un Vangažu vidusskola ir starp tām 22 Latvijas izglītības iestādēm, kas aprīlī ieguva “eTwinning Skola” statusu. Oktobra beigās izglītības iestādes beidzot saņems arī oficiālu apliecinājumu statusa iegūšanai – “eTwinning Skola” atzinības zīmi, karogu un suvenīrus, kā arī ES Inovāciju, pētniecības, kultūras, izglītības un jaunatnes komisāres Marijas Gabrielas pateicības vēstuli, informēja Jaunatnes starptautisko programmu aģentūrā.

22 izglītības iestādes Latvijā ir starp tām 2935 iestādēm visā Eiropā, kam “eTwinning” Centrālais atbalsta dienests šī gada aprīlī uz diviem gadiem piešķīra augstu atzinības zīmi – “eTwinning Skola” statusu, tādējādi novērtējot iestāžu aktīvu iesaistīšanos”eTwinning” projektu īstenošanā un pedagogu profesionālās pilnveides pasākumu veicināšanā.

Pļavniekkalva sākumskola Ķekavas novadā šo statusu saņem pirmo reizi, pārējās trīs Pierīgas skolas – atkārtoti. Statsa iegūšana apliecina, ka izglītības iestādē darbojas aktīva skolotāju komanda, kas īsteno “eTwinning” sadarbības projektus, izglītības iestādē veicina digitālo pratību un interneta drošību. Ņemot vērā situāciju ar Covid-19 vīrusa izplatību, oficiāls apbalvošanas pasākums nebūs iespējams, taču Latvijas “eTwinning” Nacionālais atbalsta dienests (NAD) cer, ka tas nemazinās prieku un lepnumu par padarīto.

Pļavniekkalna sākumskola “eTwinning” tīklā darbojas kopš 2011. gada. Kopumā īstenoti 13 nacionāla un starptautiska mēroga sadarbības projekti, kuri guvuši augs

tus novērtējumus. Skolā dibinātais projekts “Pavasara vēstneši” (izstrādāts kopā ar Baložu vidusskolu) šogad uzvarēja konkursā “Nacionālā eTwinning balva” kā veiksmīgākais nacionālā mēroga projekts. Turklāt vairāki sadarbības projekti ir ieguvuši Kvalitātes sertifikātus, kas apliecina projekta atbilstību noteiktiem nacionāla un Eiropas mēroga standartiem.

Ķekavas novadā aktīvi darbojas “eTwinning”  vēstniece un Baložu vidusskolas skolotāja Agnija Grigore. “eTwinning” vēstnieks ir pieredzējis pedagogs, “eTwinning” projektu īstenotājs un padomdevējs, kas regulāri dalās savā pieredzē un vada nodarbības citiem pedagogiem.

“eTwinning” Eiropas skolu sadarbības tīkls 2018.gadā uzsāka iniciatīvu – skolas, kurās darbojas aktīva skolotāju komandas, kas īsteno projektus un papildus skolā veicina digitālo pratību un interneta drošību, katru gadu var pieteikties “eTwinning Skola” statusam. Lai iegūtu “eTwinning Skola” statusu, vērtē skolotāju aktivitātes ne tikai “eTwinning” projektos un pašā kopienā, bet arī skolas sagatavotību interneta drošības jautājumos, digitālās pratības veicināšanā, kā pedagogu profesionālo pilnveidi attiecīgajās jomās un skolotāju sadarbību. Skolām statusu piešķir uz diviem gadiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.