Menu
 

IZM: Nav zināms, cik daudz un kā skolas izmanto iespēju organizēt attālinātās mācības 7.-12.klases skolēniem

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Nav zināms, cik daudz un kā skolas izmanto iespēju organizēt attālinātās mācības 7.-12.klases skolēniem, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Lai nodrošinātu skolēnu, dažādu grupu, klašu vai kursu nepārklāšanos, izglītības iestādes līdz nākamā gada 11.janvārim var rotācijas kārtībā mācību procesu īstenot attālināti ne vairāk kā piecas darba dienas mēnesī 7.-12.klases skolēniem.

Tomēr nav zināms, cik daudz un kā skolas izmanto šo iespēju, jo par šiem lēmumiem skolām nav jāinformē Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD), norāda IZM.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par Epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, ja skolēnam ir noteikta karantīna, izolācija, kā arī, ja izglītības programmas īstenošanas vietā ir izsludināta karantīna, izglītības iestādes dibinātājiem un valsts dibinātu vispārējās un profesionālās izglītības iestādes vadītājiem katru nedēļu jāapkopo informācija par noteiktām attālinātām mācībām. Attiecīgi katru nedēļu informācija jāapkopo un jāiesniedz IKVD.

Taču, ja pretepidēmijas pasākumi attiecīgajā nedēļā nav noteikti, informācija par attālinātajām mācībām nav jāiesniedz, skaidroja IZM.

LETA jau ziņoja, ka no 15.novembra izglītības process visās pakāpēs notiek klātienē. Attiecīgi izglītības iestādēm ir jāievēro visi jau līdz šim īstenotie drošības pasākumi - visiem jālieto sejas maskas, jāievēro distancēšanās, jāvēdina telpas, jāievēro higiēna, kā arī jāveic testēšana.

Izglītības procesa īstenošanā pamatizglītības pakāpē tiek nodrošināts, ka dažādu grupu, klašu vai kursu izglītojamo plūsmas nepārklājas - vienlaikus neatrodas vienā mācību telpā, kā arī nepārklājas ārā starpbrīžos. Šo prasību var nepiemērot vidējās izglītības pakāpē atbilstoši izglītības programmas specifikai - saistībā ar jaunajā valsts vispārējās vidējās izglītības standartā paredzēto padziļināto kursu īstenošanu 11. un 12.klasē.

Lai nodrošinātu skolēnu, dažādu grupu, klašu vai kursu nepārklāšanos, izglītības iestāde var mācību procesu rotācijas kārtībā īstenot attālināti ne vairāk kā piecas darba dienas mēnesī pamatizglītības un vidējās izglītības pakāpē, izņemot 1.-6.klasi.

Pamata un vidējās izglītības pakāpes izglītības iestādēs izglītības procesu var īstenot attālināti, izvērtējot attiecīgās klases, grupas, kursa mācību priekšmetu pedagogu un citu izglītības iestādē nodarbināto pieejamību kvalitatīva mācību procesa īstenošanai un nodrošināšanai klātienē. Šie lēmumi jāsaskaņo ar izglītības iestādes dibinātāju, un attālinātās mācības īsteno saskaņā ar izglītības iestādē noteikto kārtību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.