Menu
 

Par pieciem miljoniem eiro būvēs jaunu Ulbrokas vidusskolas korpusu un paplašinās ēdnīcu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ropažu novada pašvaldība Foto - Ropažu novada pašvaldība

Ropažu novada pašvaldība noslēgusi līgumu ar piegādātāju apvienību "LP", kas sastāv no diviem biedriem SIA “LAGRON” un SIA “Pillar Contractor” par Ulbrokas vidusskolas piebūves būvniecību. Projekta mērķis ir paplašināt esošo Ulbrokas vidusskolas ēdnīcu un uzbūvēt jaunu sākumskolas  korpusu ar ietilpību līdz 385 skolēniem. Ēdnīcas un sākumskolas piebūves būvniecības plānotās  izmaksas ir 5 035 534,67 eiro (bez pievienotās vērtības nodokļa), liecina Ropažu novada pašvaldības informācija.

Šobrīd uzsākta projekta dokumentācijas procesa sagatavošana un iesniegšana būvvaldē. Plānoto būvniecības darbu izpilde ir paredzēta 12 mēnešu laikā pēc būvatļaujas ar atzīmi par būvdarbu uzsākšanas nosacījumu saņemšanas no pasūtītāja un darbu veikšanas vietas nodošanas brīža. 

Pašvaldībā atgādina, ka skolēnu skaita piegums Ulbrokas vidusskolā laika posmā no 2013. līdz 2020. gadam bija pozitīvs. Sākumskolā  (no 1. līdz 6.klasei) šajā laika periodā skolēnu skaits pieauga par 214 skolēniem jeb 40,86%, pamatskolā (no 7. līdz 9.klasei) – par 75 skolēniem jeb 44,39%, bet vidusskolā – par 31 skolēnu jeb 39,83%.

Prognozētais skolēnu skaita pieaugums Ulbrokas vidusskolā laika posmā no 2020. līdz 2026. gadam vecuma posmā no 1. līdz 6. klasei ir 358 skolēni. Vecuma posmā no 7. līdz 9. klasei skolēnu pieaugums tiek prognozēts par 129 skolēniem, bet vidusskolas vecuma posmā skolēnu pieaugums tiek prognozēts par 47 skolēniem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.