Menu
 

Ķekavas novadā Covid-19 dēļ pašizolācijā vai karantīnā atrodas ap 890 skolēnu

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - kekava.lv Ilustrācija - kekava.lv

Ķekavas novadā Covid-19 dēļ pašizolācijā vai karantīnā atrodas ap 890 skolēnu, liecina pašvaldības apkopotā informācija.

Veicot regulāru skolēnu testēšanu Ķekavas novada vispārizglītojošās skolās, šonedēļ palielinājies atklāto gadījumu skaits izglītības iestādēs.

Vissmagākā situācija ir Pļavniekkalna sākumskolā, kur klātienē mācībās piedalās 56% skolēnu, un Ķekavas vidusskolā, kur klātienes mācībās piedalās 57% skolēnu.

Baldones vidusskolā skolu apmeklē 63% skolēnu, Baložu vidusskolā 70%, Daugmales pamatskolā - 75%, bet Baldones sākumskolā - 78% skolēnu.

Savukārt visvairāk pedagogu, kuri ir pašizolācijā vai karantīnā, ir Baložu vidusskolā un Ķekavas vidusskolā, kur šāds statuss noteikts pa 11 skolotājiem.

Pašvaldība norāda, ka attiecībā uz vispārējās izglītības iestādēm no 25.janvāra visā valstī ir noteikti vienoti noteikumi, kas paredz, ka skolu direktoriem ir tiesības izvērtēt izglītības iestādē nodarbināto pieejamību kvalitatīva mācību procesa īstenošanai un nodrošināšanai klātienē kopumā, nepieciešamības gadījumā pieņemot lēmumu par attālinātām mācībām, tostarp izglītības iestādei kopumā. 

Ķekavas novada izglītības iestāžu vadītāji darīšot visu, lai rastu iespēju nodrošināt mācību procesu klātienē pēc iespējas ilgāk.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.