Menu
 

Izglītībai veltītā konferencē Ulbrokā tiksies nozares speciālisti no visas Latvijas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Izglītībai veltītā konferencē Ulbrokā tiksies nozares speciālisti no visas Latvijas Foto: pixabay.com

27. septembrī Ulbrokas vidusskolā norisināsies jau otrā konference "Izglītības skola 2018”, kuras temats ir "Mācību procesa organizācija vispārējās izglītības iestādē sociālās integrācijas aspektā". Tajā piedalīsies nozares speciālisti no visas Latvijas, tostarp no Inčukalna, Ikšķiles, Mārupes, Jūrmalas, Olaines un Ķekavas.

"2016. gadā secināju, ka īsti nav neviena no praktiķiem izglītības nozarē, kurš varētu uzņemties misiju – organizēt un apvienot ne tikai skolotājus, bet izglītības nozares profesionāļus, tostarp pedagoģijas teorijas zinātājus – zinātniekus, lai risinātu tā brīža aktuālos jautājumos,” jautāts par zīmola "Izglītības skola" izveides vajadzību, stāsta Ulbrokas vidusskolas direktors Normunds Balabka. "Lai kādu jautājumu varētu risināt, to vajag aktualizēt un redzēt tā būtību. Citādi sanāk kā tajā stāstā par trīs aklajiem un ziloni: ja viens stāv pie kājas, otrs – pie snuķa, bet trešais – pie auss, tad katram zilonis izskatās citādi.”

Tā radās ideja apvienot praktiķus un izglītības nozares speciālistus, lai, pirmkārt, varētu formulēt problēmu, jo citādi katrs to risina pa savam. Tādu sajūtu un domu vadīti, Ulbrokas vidusskolas vadība un pedagogi gadu vēlāk – 2017. gada septembrī – organizēja pirmo konferenci, kuras tēma bija "Kompetencēs balstīta izglītības satura īstenošana – teorija un prakse”. Pēc konferences radās pārliecība, ka tā ir laba prakse, kuru vajag turpināt. Tāpēc šogad tika radīts zīmols "Izglītības skola” un  notiks jau otrā konference, informē Ulbrokas vidusskolas sabiedrisko attiecību speciāliste Beata Bērziņa.

27. septembrī Ulbrokas vidusskolā pulcēsies daudz cilvēku no visas Latvijas. Savu dalību konferencē jau pieteikuši pašvaldību izglītības speciālisti, skolu direktori un direktoru vietnieki, izglītības psihologi, logopēdi, metodiķi, skolotāji, sociālie un speciālie pedagogi no Aizputes, Augšlīgatnes, Ābeļiem, Bebrenes, Daugavpils, Engures, Gaujienas, Iecavas, Gulbenes, Ilūkstes, Inčukalna, Jēkabpils, Jūrmalas, Ķekavas, Lamiņiem, Liepājas, Limbažiem, Mazsalacas, Mārupes, Ogres, Ogresgala, Olaines, Pūres, Raiskuma, Rēzeknes, Rīgas, Skujenes, Suntažiem, Taurupes, Tilžas, Tīnūžiem, Ulbrokas, Vecgaiķiem, Zantes un Zasas.

Izglītības nozares speciālisti sanāks kopā, lai domātu, kā pedagoģijas zinātni var ieviest praksē. Arī pārstāvēto skolu klāsts ļoti plašs – pamatskolas, sākumskolas, vidusskolas, tajā skaitā vakara (maiņu) vidusskolas, internātpamatskolas un speciālās internātpamatskolas, un pat pirmsskolas izglītības iestāde, vēsta B. Bērziņa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.