Menu
 

Konkursā "FIZMIX eksperiments" Siguldu pārstāv astoņas komandas, Jūrmalu – sešas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

AS “Latvenergo” rīkotajam 8. un 9. klašu erudīcijas konkursam “FIZMIX eksperiments” šogad kopumā pieteikušās 192 komandas, 21 no tām – no Rīgas reģiona. Skolēni no Jūrmalas, Siguldas, Carnikavas un citām Rīgas plānošanas reģiona pilsētām līdz 21. martam atlases kārtās pelna punktus iekļūšanai pusfinālā, risinot uzdevumus par nākotnes enerģiju.

Konkurss šogad kopumā pulcē 960 skolēnus no 122 Latvijas skolām. Vislielāko skaitu komandu “FIZMIX eksperimentam” reģistrējusi Siguldas Valsts ģimnāzija, pulcējot 35 skolēnus 7 komandās. Kopumā no Siguldas konkursā startē 8 komandas, savukārt Jūrmalu pārstāv 6 komandas.

Kā vēsta rīkotāji, konkursa galvenais temats šogad ir nākotnes enerģija – zināšanās un atbildībā balstīta resursu izmantošana labākajā veidā. Par nākotnes enerģijas iegūšanas un patērēšanas veidiem konkursa dalībniekus aicina domāt eksperti un Latvijas uzņēmēji, kuru panākumus ir veidojušas zināšanas par fiziku un atjaunīgo enerģiju. Droša un klimatneitrāla pasaules attīstība – tas ir elements, kas spēj apvienot jaunatnes intereses, zināšanas un enerģētikas nozari.

No 21. februāra līdz 21. martam komandas risina atlases kārtas uzdevumus, lai cīnītos par vietu pusfinālā. Pusfinālā iekļūs katra Latvijas reģiona un Rīgas pilsētas 10 labākās komandas, kopā 60 komandas, kas atlases kārtā būs ieguvušas visvairāk punktu. Komandas, kas kvalificējušās pusfinālam, tiks paziņotas 25. martā. Savukārt finālā, kā ierasts, par uzvaru cīnīsies septiņas komandas – pa vienai no katra reģiona un Rīgas pilsētas, kā arī papildu komanda ar augstāko punktu skaitu neatkarīgi no reģionālās piederības.

AS "Latvenergo" rīkotais erudīcijas konkurss norisinās 27. reizi, pulcējot komandas no Latvijas skolām, kurās mācās 8. un 9. klašu skolēni. "FIZMIX Eksperiments" konkursa mērķis ir izglītot skolēnus par drošu un efektīvu elektroenerģijas lietošanu ikdienā, veicināt jauniešos interesi par eksaktajām zinātnēm, saistošā veidā parādīt, kā teorētiskās zināšanas izmantot praksē, kā arī veicināt jauniešos profesionālu interesi, padziļināti apgūstot fiziku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.