Menu
 

Jānis Bukins no Siguldas Valsts ģimnāzijas ieguvis titulu "FIZMIX Skolotājs 2022"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Šogad AS "Latvenergo" organizētais skolēnu erudīcijas konkurss “FIZMIX Eksperiments” norisinājās jau 27. reizi, pulcējot 960 skolēnus no 122 skolām. Par fizikā zinošākās komandas titulu un vērtīgām balvām sacentās septiņas komandas. Jaunieši finālā risināja gan teorētiskus, gan eksperimentālus uzdevumus par nākotnes enerģiju, un pasākuma izskaņā tika noskaidroti uzvarētāji – Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijas komanda "Optrons UV", bet titulu “FIZMIX Skolotājs 2022” ieguva Jānis Bukins no Siguldas Valsts ģimnāzijas.

Turpinot pagājušajā gadā iesākto tradīciju, arī šogad tika pasniegta balva “FIZMIX Skolotājs 2022”, lai pateiktos par skolotāju ieguldījumu skolēnu motivēšanā uzlabot fizikas zināšanas. Šogad konkursam pieteicās 93 skolotāji, kuri pildīja īpašus uzdevumus un pelnīja punktus tāpat kā skolēni. Titulu “FIZMIX Skolotājs 2022” ieguva Jānis Bukins no Siguldas Valsts ģimnāzijas, kurš bija viens no šīs balvas ieguvējiem arī pērn. Cīņa bija spraiga, jo vien divi punkti šķīra Jāni Bukinu no dalītās otrās vietas ieguvējiem – Ligitas Neimanes no Cēsu Valsts ģimnāzijas un Valda Jeruma no Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijas.

“Mācību stundas laikā kopā ar skolēniem sekoju līdzi fināla norisei, lai redzētu, kā veicas manai komandai “Gaismas nesēji”. Jāatzīst, ka satraukums bija liels. Lai arī mana komanda neuzvarēja, es esmu ļoti priecīgs par skolēniem un viņu pavadīto laiku, gatavojoties konkursam,” atzina Jānis Bukins. “Ir prieks arī par saņemto titulu un balvu “FIZMIX Skolotājs 2022”. Šo uztveru ne kā savu nopelnu, bet kā citu novērtējumu, kas ir visnotaļ patīkami. Piedaloties konkursā, arī es iemācījos daudz jauna.”

Arī šogad visas konkursa kārtas norisinājās neklātienē, taču konkursa fināls un Latvijas Fizikas diena bija vērojama tiešraidē. Tajā skolotājs Valdis Zuters pārsteidza skatītājus ar aizraujošiem fizikas eksperimentiem, un Rīgas Tehniskās universitātes studenti kopā ar profesoru Pēteri Apsi-Apsīti skaidroja mītus un patiesību par nākotnes enerģiju. Skatītājiem bija iespēja sekot līdzi konkursantu veikumam, kā arī pašiem sacensties par balvām interaktīvā viktorīnā, pārbaudot savas zināšanas par nākotnes enerģiju.

Izvērtējot fināla uzdevumos iesniegtās atbildes, pirmo vietu un galveno balvu ieguva komanda "Optrons UV" no Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijas. Otra zinošākā komanda bija "Zobrati" no Jelgavas 5. vidusskolas, savukārt trešo vietu ieguva komanda "Putns" no Rīgas 84. vidusskolas. Konkursā par uzvaru cīnījās arī komanda "MOm”" no Jelgavas 5. vidusskolas, "Andromeda" no Skrundas vidusskolas, "Gaismas nesēji”  no Siguldas Valsts ģimnāzijas un "Kilovati" no Daugavpils Valsts ģimnāzijas.

AS "Latvenergo" rīkotais erudīcijas konkurss norisinās 27. reizi, pulcējot komandas no Latvijas skolām, kurās mācās 8. un 9. klašu skolēni. "FIZMIX Eksperiments" konkursa mērķis ir izglītot skolēnus par drošu un efektīvu elektroenerģijas lietošanu ikdienā, veicināt jauniešos interesi par eksaktajām zinātnēm, saistošā veidā parādīt, kā teorētiskās zināšanas izmantot praksē, kā arī veicināt jauniešos profesionālu interesi, padziļināti apgūstot fiziku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.