Menu
 

Rīgas metropoles pašvaldību vadītāji konceptuāli vienojas par nepieciešamību kopīgi risināt bērnudārzu pieejamību Rīgā un Pierīgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - facebook.com/RigasMetropole Foto - facebook.com/RigasMetropole

Šonedēļ notika Rīgas metropoles pašvaldību vadītāju tikšanās, kurā tika pārrunāta pirmsskolas izglītības pakalpojuma plānošana Rīgas metropolē un sadarbības mehānisma izveide šīs ilggadējās problēmsituācijas risināšanai.

Kā informēja biedrības “Rīgas metropole” pārstāve Inese Ozoliņa, šī ir pirmā  Rīgas metropoles pašvaldību augstā vadības līmeņa vienošanās par kopīgas un efektīvas sadarbības veidošanu Rīgas metropoles pašvaldību starpā pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanas jomā. Sanāksmes gaitā tika panākta konceptuāla politiskā vienošanās Rīgas metropoles pašvaldībām kopīgi risināt identificētās problēmas bērnudārzu pieejamības jomā.

Jau nākamnedēļ ir iecerēts padziļinātā darba seminārā  jautājuma tālākai attīstībai  uzsākt darbu pie konkrētas rīcībpolitikas izstrādes pirmsskolas izglītības nodrošināšanai pašvaldību izglītības un pilsētplānošans ekspertu līmenī.

Sanāksmes dalībnieki tika iepazīstināti arī ar pētījuma rezultātiem par pirmsskolu darbības plānošanu Rīgas un Pierīgas teritorijās, kas tapis pēc Rīgas valstspilsētas pašvaldības pasūtījuma, pētījumam nepieciešamo datu apmaiņā sadarbojoties ar Rīgas metropoles pašvaldībām. Pētījums atspoguļo esošo situāciju un iezīmē nākotnes tendences vidējā termiņā un ilgtermiņā, pētījuma dati ļaus pieņemt datos balstītus lēmumus un plānot rīcības visā Rīgas metropolē.

Pētījumā ir secināts, ka aktīvā sadarbībā, kopīgā lēmumu pieņemšanā un vienotās rīcībās iespējams nodrošināt kvalitatīvu un vienlīdz pieejamu pirmsskolas pakalpojumu visā metropoles areāla reģionā, norāda biedrībā “Rīgas metropole”. 

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.