Menu
 

Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni organizē pasākumus Ukrainas atbalstam

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Šī gada sākumā biedrība “Latvijas Pilsoniskā alianse” ar ASV vēstniecības Latvijā atbalstu aicināja Latvijas skolu 7.–12.klašu skolēnus pieteikties dalībai izglītības programmai “Jaunais pilsonis”. Programmai 2021./2022.mācību gada pavasara semestrim pieteicās arī Siguldas Valsts ģimnāzijas 7.e klase, iegūstot 1.vietu, informē biedrībā.

Lai paustu atbalstu un palīdzētu Ukrainas tautai, skolēni no 7.e klases organizēja ziedošanas akciju, vācot ziedojumus naudas izteiksmē un pirmās nepieciešamības preces bēgļiem no Ukrainas. Skolēni kopā ar skolasbiedriem un skolotājiem iesaistījās akcijā “Saulespuķes vienotai Eiropai kopā ar Ukrainu”, iesējot saulespuķes.

Šogad programmā “Jaunais pilsonis” 1.vietu ieguva Siguldas Valsts ģimnāzijas 7.e klase, 2.vietu – Rīgas Centra Daiļamatniecības 7.a klase, bet 3.vietu – Valmieras Valsts ģimnāzijas 11.c klase, vēsta biedrības pārstāvji.

Programmas norises laikā nodarbības notika gan attālināti, gan klātienē, tajās lektori ar skolēniem diskutēja par dažādiem ar pilsoniskās sabiedrības jautājumiem,  lai paaugstinātu viņu izpratni par pilsoniskā aktīvisma nozīmi un kritisko domāšanu un vienlaikus mudinātu jauniešus būt pilsoniski aktīviem. Ņemot vērā aktuālo situāciju, diskutēts arī par karu Ukrainā un apspriestas iespējas, kā šajā situācijā iesaistīties, atbalstīt un būt aktīvam pilsonim. Kopumā visā Latvijā novadītas 30 nodarbības 31 klasei, no tām 18 klases pamatskolas posmā, 11 – vidusskolas un divi kursi no vidējās profesionālās izglītības iestādēm, norāda biedrībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.