Menu
 

Ulbrokas vidusskolas sākumskolas piebūves pamatos tiks svinīgi iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākotnes paaudzēm

  • Autors:  Apriņķis.lv
Vizualizācija - Ropažu novada pašvaldība Vizualizācija - Ropažu novada pašvaldība

Ropažu novada Stopiņu pagastā 2022.gada pavasarī tika uzsākti Ulbrokas vidusskolas sākumskolas piebūves būvniecības darbi. 20.jūnijā Ulbrokas vidusskolas sākumskolas piebūves pamatos tiks svinīgi iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākotnes paaudzēm. Kā informēja Ropažu novada domē, pasākumā aicināti piedalīties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs, Izglītības ministre Anita Muižniece, autoruzraudzības, būvniecības un būvuzraudzības uzņēmumu pārstāvji, kā arī Ropažu novada pašvaldības vadība un deputāti, pašvaldības speciālisti un iestāžu vadītāji.

Ulbrokas vidusskolā ar katru gadu pieaug izglītojamo skaits, 2021./2022.mācību gadā tas sasniedza 1022 skolēnus un esošo skolas telpu kapacitāte ir sevi izsmēlusi. Darbs pie sākumskolas piebūves projekta izstrādes uzsākts Stopiņu novadā 2018.gadā. Projekta ietvaros plānots izbūvēt plašāku skolas esošo ēdamzāli, veidojot piebūvi pirmā stāva līmenī papildus 276,30 m2 apjomā, un sākumskolas ēku 1717,10 m2 apjomā, kā atsevišķi stāvošu būvapjomu. Sākumskolas piebūvei paredzēts savienojums ar esošās skolas ēkas kāpņu telpu otrā stāva līmenī.

Pēc pašvaldības informācijas, jaunās piebūves 1.stāvā būs izvietotas astoņas mācību klases ar rekreācijas zonu, vingrošanas zāle ar ģērbtuvēm, tualetes un dušas telpām. Gaitenī, netālu no ēkas galvenās ieejas, izvietota medmāsas telpa ar divām palīgtelpām. Savukārt 2.stāvā paredzēta pasākumu zāle ar palīgtelpām un vestibilu, četras mācību klases, pasniedzēju telpas, bibliotēka, datoru un mūzikas klases. 3.stāvā tiks izbūvētas tehniskās telpas skolas ventilācijas nodrošināšanai.

Plānots, ka jaunajās telpās iespēja iegūt izglītību tiks nodrošināta vēl 385 skolēniem.

Būvniecības līgums ir noslēgts ar piegādātāju apvienību "LP", kas sastāv no diviem biedriem: SIA “LAGRON” un SIA “Pillar Contractor”. Plānotais būvdarbu izpildes laiks ir 12 mēneši no līguma noslēgšanas, un nākamā gada pavasarī plānota darbu pabeigšana. Kopējās būvdarbu līguma izmaksas ir 6 723 271,91 eiro ar pievienotās vērtības nodokli.  Finansējums būvniecībai tiek segts no Valsts kases aizdevuma līdzekļiem un pašvaldības budžeta līdzekļiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.