Menu
 

Murjāņos norisināsies mazpulcēnu seminārs "Jauns līderis laukos"

  • Autors:  LETA
Foto - mazpulki.lv Foto - mazpulki.lv

No 20.jūnija līdz 22.jūnijam Saulkrastu novada Murjāņos, viesu namā "Kuncīši" norisināsies seminārs "Jauns līderis laukos", kurš pulcēsies aktīvākie mazpulcēni no visas Latvijas, informēja biedrība "Latvijas Mazpulki".

Katru gadu paši aktīvākie mazpulcēni no visas Latvijas tiekas seminārā "Jauns līderis laukos", kura laikā mazpulcēni iepazīstas ar citu novadu mazpulcēniem, attīsta radošo domāšanu dažādās radošās aktivitātēs, piedalās iniciatīvu izstrādes darbnīcā, ko sagatavojuši Latvijas Jaunatnes padomes pārstāvji, kā arī apgūst vasaras saulgriežu tradīcijas un vienojas kopējos svētkos.

Seminārs norisināsies projekta "Kopā labāk!" ietvaros. Tā mērķis ir stiprināt Latvijas Mazpulku institucionālo un cilvēkresursu kapacitāti, veicināt biedru līdzdalību, uzlabot organizācijas publicitāti, attīstīt reģionālo klubu darbību un savstarpēju pieredzes apmaiņu, tādējādi veicinot pilsoniskās sabiedrības attīstību, piederības sajūtu organizācijai un Latvijai.

Projekta gaitā tiks īstenotas neformālās izglītības aktivitātes, apmācības jauniešiem un semināri jaunatnes darbiniekiem, interešu aizstāvība, biedru iekļaušana pilsoniskajā līdzdalībā, iesaiste nevalstisko organizāciju (NVO) sektorā un brīvprātīgajā darbā. Tāpat projektā plānota sadarbības veicināšana ar citu jaunatnes NVO, iesaistoties kopīgos pasākumu plānošanas un īstenošanas procesos, veicinot biedrību pieredzes apmaiņu un veiktspēju.

Projekta mērķgrupa ir lauku reģionu jaunieši biedrības "Latvijas Mazpulki" biedri - mazpulcēni visā Latvijā, mazpulku vadītāji - jaunatnes darbinieki, biedrības padomes un biroja darbinieki un sadarbības organizācijas - jaunatnes NVO.

Projekts tiek īstenots visā Latvijā no 2022.gada janvāra līdz oktobrim. Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Pašlaik lielākā jaunatnes organizācija Latvijā ir "Latvijas mazpulki", kura ar praktisku darbu un neformālo izglītību veicina Latvijas jauno sabiedrisko līderu un uzņēmēju izaugsmi, īsteno un ievieš videi draudzīgus ieradumus un veido jauniešiem saistošus Latvijas laukus. 2020.gadā "Latvijas mazpulkos" aktīvi darbojās 1500 mazpulcēni, 1700 biedri un 109 mazpulku klubi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.