Menu
 

Skolotāju izglītības projektā "Mācītspēks" mācības sāk vēl 81 dalībnieks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Vasaras mācības un savu divu gadu ilgo ceļu uz skolotāja profesiju uzsācis jaunais “Mācītspēks” kurss – 81 profesionālis ar augstāko izglītību. 25.jūlijā visi topošie pedagogi tiekas klātienes sesijā, lai turpinātu gatavoties jaunajam mācību gadam. Jau ar 1. septembri visi topošie skolotāji, paralēli studējot Latvijas Universitātē, Daugavpils Universitātē vai Liepājas Universitātē, sāks darbu skolās visā Latvijā.

Kā pavēstīja Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē, jaunajā “Mācītspēks” kursā ir 17 topošie matemātikas skolotāji, 15 – dabaszinātņu un tehnoloģiju, kā arī 27 dažādu valodu pedagogi. Savukārt 22 mācībspēki skolēniem palīdzēs apgūt sociālās un pilsoniskās jomas priekšmetus, vizuālo un teātra mākslu, kā arī sportu un veselību. Jau ar rudeni mācībspēki četras dienas pavadīs darbā skolās visā Latvijā – arī Siguldā, Carnikavā, Baldonē, Ķekavā, Jūrmalā un Upeslejās, savukārt piektdienās studēs sevis izvēlētajā augstskolā. Lielākā daļa projekta “Mācītspēks” dalībnieku studijas 2.līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmā “Skolotājs” uzsāk Latvijas Universitātē (69), septiņi – Liepājas Universitātē, bet pieci skolotāji studēs Daugavpils Universitātē. 

Uzrunājot topošos skolotājus, Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes dekāne profesore Linda Daniela salīdzina visus “Mācītspēks” dalībniekus ar supervaroņiem: “Ceļi, kā kļūt par skolotāju, ir dažādi – nav vienas vienotas instrukcijas vai pamācības, jo jūs, jaunais “Mācītspēks” kurss, paši šo ceļu veidojat. Jūs šodien kļūstat par mācītspēku, un man tas nozīmē – kļūt par supervaroni, kurš ir kopā ar bērniem un dažkārt viņu vecākiem gan skaistajos brīžos, kad jāizsniedz lieliskas liecības, jādodas uz izlaidumu u.tml., bet arī tad, kad bērni darīs palaidnības, kad zaudēs spēkus vai motivāciju, kad saskarsies ar grūtiem izaicinājumiem. Lai tas jūs nebaida, jo es sirsnīgi apsolu, ka bērni patiešām grib mācīties. Lai savā supervaroņa lomā jums izdodas viss iecerētais, lai ir spēks iedvesmot un veidot nākotnes paaudzi!”.

Projekts “Mācītspēks” tā dalībniekiem norit divus gadus. Pirmajā gadā dalībnieki studē 2. līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmā “Skolotājs” Latvijas Universitātē, Daugavpils Universitātē vai Liepājas Universitātē. Savukārt otrajā projekta norises gadā dalībnieki nostiprina savas zināšanas un prasmes, apgūstot profesionālās pilnveides mācību programmu. Programma tiek īstenota, ievērojot visaugstākās kvalitātes prasības skolotāju sagatavošanā, nepārtraukti pilnveidojot skolotāju sagatavošanas sistēmu un nodrošinot visas skolotāju izglītības projekta “Mācītspēks” atbalsta aktivitātes.

Kā liecina piesaistes un atlases anketu dati, DVB studiju programmā piesakās un atlasi uzsāk pārsvarā nozaru speciālisti, profesionāļi vadošos amatos vai uzņēmumu vadītāji ar vienu vai vairākām augstākajām izglītībām, darba stāžu virs 5-7 gadiem, lielākoties ar ģimenēm un bērniem. 2022./2023.mācību gadam atlasē startējušo kandidātu vidējais vecums ir 36,8 gadi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.