Menu
 

Nēģu svētku laikā atklās atjaunoto Carnikavas pamatskolu, norisināsies atvērto durvju diena

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Inga Pērkone Foto - Inga Pērkone

Nēģu svētku laikā sestdien, 27.augustā norisināsies atjaunotās Carnikavas pamatskolas atklāšanas pasākums, kā arī atvērto durvju diena, pavēstīja Ādažu novada pašvaldības vecākais sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Pārums.

Carnikavas pamatskola svinīgais atklāšanas pasākums Nākotnes ielā 1 paredzēts plkst. 10.00 ar skolas un pašvaldības vadības, kā arī būvnieku un būvuzraugu līdzdalību. Savukārt no plkst. 12.00 līdz 17.00 notiks atvērto durvju diena, kuras laikā Carnikavas iedzīvotājiem un Nēģu svētku viesiem būs iespēja iepazīt atjaunoto skolu, kuras pārbūves un atjaunošanas darbi noslēdzās šī gada pavasarī. Jau septembrī skolēni uzsāks mācības jaunajā ēkā.

Pašvaldībā iepriekš jau informēja, ka skolas būvniecībā izmantoti videi un cilvēkiem draudzīgi materiāli, piemēram, termokoka dēļi, kas ekonomiskā veidā nodrošina ilgstošu izturību āra apstākļos, apmēram 30 gadus saglabājot kokam raksturīgo dabīgo tekstūru. Arī iekštelpu apdarē, trepju margās un iebūvētajos skapjos izmantoti kokmateriāli. Būvdarbu laikā labiekārtota skolas apkārtējā teritorija – izveidots bērnu rotaļu laukumiņš, labiekārtoti celiņi, uzstādīti velo statīvi, labiekārtota stāvvieta.

Carnikavas pamatskolā iepriekšējā mācību gadā mācījās 448 bērni. Atbilstoši plānotajam, ēkas ietilpība projekta ietvaros pēc pamatskolas pārbūves un paplašināšanas ir 660 vietas, bet maksimālā ietilpība - līdz 900 vietām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.