Menu
 

Jaunajā mācību gadā brīvpusdienas Siguldas novadā saņems gandrīz 5500 skolēnu un bērnudārznieku

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Jaunajā mācību gadā pašvaldības apmaksātu ēdināšanu saņems gandrīz 5500 skolēnu un bērnudārznieku, kuri apmeklē Siguldas novada izglītības iestādes. Bērnudārzos būs apmaksātas trīs ēdienreizes, savukārt skolēniem pašvaldība segs komplekso pusdienu izmaksas, informēja Siguldas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Atbilstoši Siguldas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem, atbalstu 100% apmērā var saņemt:
- pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi, kuru dzīvesvieta ar vienu no vecākiem ir deklarēta Siguldas novadā;
- 5.–9. klašu skolnieki, kuru dzīvesvieta ar vienu no vecākiem ir deklarēta Siguldas novadā;
- 10.–12. klašu skolēni, kuri ir no ģimenēm, kam piešķirts daudzbērnu, maznodrošinātās vai trūcīgās ģimenes statuss;
- 1.–4. klašu skolnieki, neatkarīgi no vecāku deklarētās dzīvesvietas, ko daļēji finansē valsts, daļēji pašvaldība.

Ģimenēm, kuru bērni apmeklē novada administratīvajā teritorijā reģistrētos privātos bērnudārzus, pašvaldība sniegs atbalstu, līdzfinansējot ēdināšanas izmaksas, kas nepārsniedz pašvaldības bērnudārzos noteikto summu par ēdināšanu. Ja privātajā bērnudārzā ēdināšanas izmaksas ir lielākas, atlikušo summu būs jāmaksā bērna vecākiem. Izmaksas kompensēs, kad vecāki pašvaldības Izglītības pārvaldei iesniegs ēdināšanas pakalpojuma sniedzēja rēķinu un tā apmaksu apstiprinošu dokumentu. Būtiski, ka iesniedzamie dokumenti nedrīkst būt vecāki par trīs mēnešiem, norāda pašvaldībā.

Vecākiem nav papildu jāiesniedz iesniegums, apmaksāta ēdināšana tiks piešķirta automātiski, pamatojoties uz Siguldas novada pašvaldības rīcībā esošo informāciju.

Izglītības iestādēs, kurās netiek izmantota Siguldas  mobilajā lietotnē iestrādātā ēdināšanas sistēma “PAĒD!S”, vecākiem par pusdienu saņemšanas un atteikšanas kārtību informāciju sniegs izglītības iestādē.

Skolās, kur ēdināšanas sistēma “PAĒD!S” ir ieviesta – Siguldas Valsts ģimnāzijā, Siguldas 1. pamatskolā un Siguldas pilsētas vidusskolā –, no 5. septembra pieteikt brīvpusdienas varēs tiešsaistē Siguldas mobilās lietotnes sadaļā “PAĒD!S”, autorizējoties ar internetbankas datiem vai Siguldas novada ID kartes datiem. Jau nākamajā dienā skolēni var saņemt komplekso ēdienreizi, uzrādot ēdināšanas pakalpojuma sniedzējam savu Siguldas novada ID karti vai mobilās lietotnes QR kodu.

“Lai izglītības iestāde pret ēdiena pagatavošanu varētu izturēties atbildīgi un neradīt liekas porcijas gadījumā, ja bērns saslimis vai kādu citu iemeslu dēļ nevar apmeklēt izglītības iestādi, maksimālais bezmaksas ēdienreižu skaits, ko var pieteikt vienā reizē, ir piecas brīvpusdienas. Ēdienreizes var pieteikt visiem saviem bērniem, kuri mācās konkrētajās skolās, katram bērnam izveidojot atsevišķu profilu. Tāpat kā iepriekš, lietotne ļaus vecākiem iegādāties arī maksas ēdienreizes, piemēram, vidusskolēniem, kuri nav no daudzbērnu ģimenes, ir maksas ēdināšana,” skaidro Siguldas novada domē, aicinot vecākus laikus atteikt ēdināšanu, ja skolēns ir saslimis vai kādu citu iemeslu pēc neapmeklēs skolu.

“PAĒD!S” modeli plānots ieviest arī citās novada skolās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.