Menu
 

Atklāts Baložu vidusskolas jaunais korpuss un sporta laukums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - twitter.com/Kekavas_novads Foto - twitter.com/Kekavas_novads

Jaunā mācību gada priekšvakarā atklāts Baložu vidusskolas jaunais korpuss un sporta laukums. Jaunajā piebūvē paredzētas 12 mācību klašu telpas, kurās tiks nodrošinātas papildus vietas 280 skolēniem.

Kā informēja Ķekavas novada pašvaldībā, vidusskolas piebūves jaunais korpuss ir aprīkots ar mēbelēm un dažādiem moderniem IT risinājumiem. Piemēram, jaunās mācību  klasēs ir uzstādīti lieli interaktīvi displeji, kurus var izmantot arī kā tāfeli, uz kuras raksta ar šķidro kristālu marķieri. Tehnoloģija nodrošina vairāku skolēnu vienlaicīgu darbošanos interaktīvā režīmā, kā arī labu redzamību. Komplektā katram displejam ir dokumentu kamera, ar kuras palīdzu uz lielā ekrāna var pārnest attēlus, tekstu no mācību grāmatas un pierakstu klades.

Projekta ietvaros ierīkots moderns sporta laukums, ko plānots izmantot gan vidusskolas vajadzībām, lai nodrošinātu mācību procesu sportā, gan ikvienam aktīvajam Baložu pilsētas iedzīvotājam. Sporta laukuma iekšpusē ir futbola laukums ar mākslīgo segumu, tam apkārt ir četri skriešanas celiņi. Tāpat laukumā ir tāllēkšanas un trīssoļlēkšanas apvienotais sektors, kā arī vingrošanas rīku laukums un basketbolā laukums.

Skolas jaunais korpuss ir moduļu tipa būve. Un saliekamo moduļu konstrukcijām pretēji vairuma viedoklim nav ierobežojumu projektēšanā un būvniecībā. Moduļu mājas galvenie plusi ir ātra uzstādīšana, energoefektivitāte un kvalitāte, jo katrs modulis tiek izgatavots un uzbūvēts rūpnieciski ražotnē, kuri ir pakļauti visiem rūpniecības standartiem.

Baložu vidusskolas moduļa tipa piebūves būvniecība un sporta laukuma pārbūve tika uzsākta 2021.gadā, būvdarbus veica SIA “BELSS”. Pēc pašvaldības informācijas, projekta kopējās izmaksas ir aptuveni 9 miljoni eiro, no tiem Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums – 3,2 miljoni eiro, valsts dotācija – vairāk nekā 84 tūkstoši eiro, apmēram 6 miljoni eiro – Ķekavas novada pašvaldības finansējums, ņemot aizņēmumu Valsts kasē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.