Menu
 

Ķekavas novadā visvairāk streikotāju Baldones izglītības iestādēs

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ja netiks panākta vienošanās ar Izglītības un zinātnes ministriju, Ķekavas novadā visvairāk pedagogu streikos no Baldonē esošajām izglītības iestādēm, noskaidroja aģentūra LETA.

Saskaņā ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) Pierīgas novadu arodorganizācijas apkopoto informāciju, Baldones sākumskolā streikot gatavi 24, Baldones vidusskolā - 65, bet pirmsskolas izglītības iestādē "Vāverīte" - 94 darbinieki.

Savu atbalstu un piedalīšanos LIZDA organizētajā izglītības un zinātnes nozares darbinieku beztermiņa streikā pauduši arī 67 Baložu vidusskolas, 100 Ķekavas vidusskolas un 18 privātpamatskolas "Gaismas tilts 97" darbinieki.

Atbalstu streikam paudusi arī Pļavniekkalna skola, lai gan tās pedagogi nav LIZDA biedri.

Nav informācijas, ka streiku atbalstīs pārējie pieci pašvaldības bērnudārzi Ķekavas novadā. 

Tāpat nav informācijas, ka streikos Daugmales pamatskola, kurā pirms došanās politikā strādājusi pašreizējā izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (K). 

Kā ziņots, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) šovakar LIZDA pedagogu atalgojuma jautājumā piedāvās vēl vienu alternatīvu variantu - finansējumu 56,5 miljonu eiro apmērā no valsts budžeta un 12 miljonu apmērā no pašvaldību budžetiem, paziņojusi Muižniece.

Vienlaikus ministre paudusi cerību, ka pedagogu streika nebūšot.

Apkopojot provizoriskos datus par pedagogu beztermiņa streika dalībnieku skaitu, pirmdien beztermiņa streiku plānojuši sākt 23 601 izglītības darbinieki no kopumā 815 izglītības iestādēm, sākot ar bērnudārziem un beidzot ar augstskolām.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.