Menu
 

Aptauja: 94% bērnu vecumā no četriem līdz septiņiem gadiem digitālās ierīces izmanto katru dienu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijā 94% bērnu vecumā no četriem līdz septiņiem gadiem digitālās ierīces izmanto katru dienu un gandrīz pusei jeb 45% jau pieder sava ierīce, liecina tehnoloģiju uzņēmuma SIA "Tet" veiktā aptauja.

Vienlaikus divas trešdaļas Latvijas vecāku uzskata, ka jaunāko internetu lietotāju drošība šajā vecumā digitālajā vidē ir apdraudēta un par to ir ļoti būtiski runāt ar bērniem.

Lai jaunākos interneta un ierīču lietotājus, viņu vecākus, kā arī pedagogus informētu un izglītotu par drošību digitālajā vidē, "Tet" īstenos sociālo iniciatīvu "Kad internetu lieto tu, atceries par drošību!". Piedaloties speciālistiem, raidījuma "Ričijs Rū un internets" komandai un radītājiem, kā arī citiem, iniciatīva tiks atklāta ar pasākumu, kas notiks ceturtdien, 13.oktobrī.

Sociālo iniciatīvu atklās "Tet" valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks kopā ar Drošāka interneta centra "Drossinternets.lv" vadītāju Maiju Katkovsku un izglītības darba vadītāju Lieni Valdmani, kā arī Valsts izglītības satura centra ESF īstenotā projekta "Kompetenču pieeja mācību saturā" jeb "Skola2030" sociālās un pilsoniskās mācību jomas satura izstrādes vecāko ekspertu Ansi Nudienu un pirmsskolas mācību satura ieviešanas vecāko eksperti Lieni Rolandu.

Atklāšanā tiks sniegts ieskats vecāku un pedagogu aptaujas datos par bērnu digitālo drošību, atklāta digitālā mācību platforma - "Tet" skoliņa, kurā bērni vieglā un aizraujošā veidā varēs iegūt zināšanas par galvenajiem droša interneta lietošanas priekšnosacījumiem.

Aptauja šā gada rudenī veica pētījumu kompānija "Norstat Latvija" aptaujājot 500 respondentus ar bērniem vecumā no četriem līdz septiņiem gadiem un 500 respondentus ar bērniem vecuma grupā no astoņiem līdz 12 gadiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.