Menu
 

Rīgas un Pierīgas pedagogus aicina piedalīties mācībās "Ievads eTwinning"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra Eiropas skolu sadarbības tīkla “eTwinning” ietvaros aicina visu mācību priekšmetu sākumskolas, pamatskolas un vidusskolas pedagogus pieteikties bezmaksas sešu stundu pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kursam “Ievads eTwinning”, kas norisināsies 2022.gada 25. un 26.oktobrī Rīgas Teikas vidusskolā, informē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras Pedagogu digitālās pratības pilnveides nodaļas projektu koordinatore Linda Muižniece.

Kurss “Ievads eTwinning” ir vienas dienas mācības, kuras paredzētas pedagogiem, kuri vēlas apgūt projektu īstenošanu kā mācību metodi, lai nākotnē veidotu nacionālus un starptautiskus sadarbības projektus tiešsaistē. Piedaloties klātienes mācībās Rīgas Teikas vidusskolā, pedagogi uzzinās par iespējām, ko sniedz “eTwinning”, iepazīsies ar tiešsaistes platformu, kurā darbojas “eTwinning” skolotāji un to, kādas iespējas sniedz darbošanās “eTwinning”. Papildus dalībnieki iepazīs eTwinning sadarbības projektu kritērijus, apskatīs dažādus projektu piemērus un izmēģinās plānot savu projekta ideju.

Kā norāda L.Muižniece, kurss tiek organizēts divās grupās, katra grupa piedalās apmācībās vienas dienas garumā. 25.oktobrī uz kursu aicināti sākumskolas un pamatskolas pedagogi, bet 26.oktobrī – pamatskolu un vidusskolu pedagogi. 

Pieteikšanās termiņš – šī gada 20.oktobris (plkst. 9.00), aizpildot pieteikuma anketu tiešsaistē. Katrs dalībnieks aizpilda savu anketu, arī ja piesakās vairāki no vienas iestādes. Mācības ir bezmaksas. Plašāka informācija pieejama vietnē www.etwinning.lv.

“eTwinning” ir Eiropas Savienības programmas izglītības, apmācības, jaunatnes un sporta jomā “Erasmus+” aktivitāte, kura tiek īstenota, izmantojot projektu kā mācību metodi un nodrošinot kompetenču pieeju izglītībā, veicina pedagogu profesionālo pilnveidi IKT, metodikas un valodu jomā. Reģistrējoties “eTwinning”, skolotāji var īstenot projektus vietējā un Eiropas mērogā, izmantot bezmaksas tiešsaistes partneru atrašanas, sadarbības un projekta gaitas atainošanas rīkus, kā arī piedalīties vietējā un starptautiskā mēroga pedagogu profesionālās pilnveides pasākumos gan tiešsaistē, gan klātienē. “eTwinning” reģistrējušies aptuveni 1 055 000 skolotāju, no kuriem 7500 ir Latvijas skolotāji, vēsta L.Muižniece.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.