Menu
 

Kampaņā motivēs iedzīvotājus studēt kādā no Latvijas augstskolām

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sākusi kampaņu "#LaiksStudēt", lai stiprinātu augstākās izglītības vērtību un motivētu Latvijas iedzīvotājus studēt kādā no Latvijas augstskolām.

Kampaņas laikā ikviens interesents aicināts izmantot iespēju iepazīties ar sev interesējošām studiju iespējām Atvērto durvju dienās, kuras rīko augstskolas visā Latvijā. Tajās augstskolas iepazīstina topošos studentus ar studiju iespējām, programmām, pasniedzējiem, mācību procesu un vidi, kā arī sporta un atpūtas iespējām, dienesta viesnīcām un bibliotēkām, pavēstīja IZM.

Tāpat vietnes "redzitalak.lv" kampaņas lapā interesenti var atrast bezmaksas tiešsaistes karjeras testus un iepazīties ar augstākās izglītības iestādēm un to studiju programmām. Tas ļaus precīzāk izvēlēties jomu savas kvalifikācijas celšanai, kas ir viens no būtiskiem instrumentiem konkurētspējas paaugstināšanā darba tirgū un pašizaugsmes attīstīšanā.

Skolu jaunieši līdz 15.novembrim aicināti piedalīties tiešsaistes sarunās ar Latvijas zinātniekiem un zinātniecēm. Sarunu laikā skolēni uzzina vairāk par zinātnes plašumiem un pētniecības aizraujošo dabu, kā arī potenciālo nākotnes studiju virzienu. Ar zinātniekiem sarunājas argumentācijas un kritiskās domāšanas treneris Juris Baltačs, kurš uzdod jautājumus gan par zinātnieku pārstāvēto zinātnes nozari, gan viņu ceļu līdz zinātnei.

Lai piedalītos sarunās, skolotāji aicināti pieteikt klases.

Starptautiskie izglītības pētījumi un monitoringa dati apliecina, ka augstākā izglītība nodrošina cilvēkiem augstu nodarbinātības un pieaugošu ienākumu līmeni. Pārmaiņas un tendences mūsdienu darba tirgū raksturo nepieciešamība, lai cilvēki apzinātos, ka izglītības nepārtrauktība ir jaunā laikmeta prasība. Līdz ar to viens no kampaņas mērķiem ir iesaistīt augstākās izglītības programmās Latvijas iedzīvotājus, neatkarīgi no viņu vecuma vai jau sasniegtā, un mudināt pilnveidot jau esošās zināšanas, tādējādi palielinot cilvēku konkurētspēju un iespējas darba tirgū un veidojot labvēlīgākus priekšnosacījumus personīgajai labklājībai.

Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu 2014.-2020.gada plānošanas periodā augstākajā izglītībā ir veikti nozīmīgi ieguldījumi vairāk nekā 106 miljonu eiro apmērā, nodrošinot mūsdienīgus studiju un pētniecības apstākļus augstākās izglītības iestādēs. Ar ES fondu investīcijām ir modernizēta augstākās izglītības iestāžu infrastruktūra, uzlabota augstākās izglītības studiju programmu kvalitāte un konkurētspēja, stiprināts akadēmiskais personāls un ieviesti pārvaldības uzlabojumi.

Kampaņa īstenota ar ES fondu atbalstu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.