Menu
 

Sekmīgie Siguldas novada 10.–12.klašu izglītojamie saņems stipendijas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs, infografika - Siguldas novada pašvaldība Foto - arhīvs, infografika - Siguldas novada pašvaldība

Motivējot Siguldas novada pašvaldības vidējās izglītības iestāžu 10.–12.klašu izglītojamos paaugstināt mācību sasniegumus un vienlaikus sekmējot 9.klašu absolventu vēlmi turpināt mācības Siguldas novada vidējās izglītības iestādēs, pašvaldība no 2022./2023.mācību gada 2.semestra 10.–12.klašu skolēniem piešķirs stipendijas. Stipendijas plānots ieviest četrās novada vidējās izglītības iestādēs – Siguldas Valsts ģimnāzijā, Siguldas pilsētas vidusskolā, Mālpils vidusskolā un Krimuldas vidusskolā, pavēstīja novada pašvaldībā.

Lai saņemtu stipendijas, vidusskolēniem iepriekšējā semestra vērtējumiem visos mācību priekšmetos jābūt vismaz 7 balles un vidējais vērtējums mācību priekšmetos – ne zemāk par 8 ballēm. Skolēnam nedrīkst būt neattaisnoti kavējumi vai skolas iekšējās kārtības noteikumu pārkāpumi, vai citi administratīvi sodāmi pārkāpumi ārpus skolas.

Izglītojamiem atkarībā no sekmju rezultātiem tiek piešķirta stipendija šādā apmērā:
- 51,95 eiro mēnesī (pirms nodokļu nomaksas) – ja izglītojamā vidējais vērtējums iepriekšējā semestrī ir no 8 līdz 8,99 ballēm;
- 77,92 eiro mēnesī (pirms nodokļu nomaksas) – ja izglītojamā vidējais vērtējums iepriekšējā semestrī ir no 9 līdz 10 ballēm.

Stipendijas vidusskolēnam tiks aprēķinātas pēc 1.semestra rezultātiem, respektīvi, 2.semestrī katru mēnesi izglītojamais saņems stipendiju pēc 1.semestra vidējā vērtējuma. Uzsākot stipendiju programmu, visi 10., 11. un 12.klašu audzēkņu sasniegumi tiks izvērtēti pēc 1.semestra iegūtajiem vidējiem vērtējumiem. Ja 2.semestrī sekmes pasliktināsies vai gadīsies neattaisnoti kavējumi, nākamās klases semestrī stipendija netiks piešķirta.

“Ir svarīgi, ka šeit pat, Siguldas novadā, sniedzam iespēju jauniešiem attīstīties, būt labākajiem un kļūt par savas jomas ekspertiem, sniedzot viņiem iespējas augt, saņemt izcilāko dažādās jomās, tostarp izglītības, lai motivētu viņus palikt vai atgriezties savā novadā,” uzsvērusi Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.