Menu
 

Sākusies bērnu reģistrācija mācībām 1.klasē Siguldas pilsētas skolās 1. un 2.prioritātei

  • Autors:  LETA
Foto - sigulda.lv Foto - sigulda.lv

Siguldas novada pašvaldības pakalpojumu portālā "e.sigulda.lv" sākusies bērnu reģistrācija mācībām Siguldas pilsētas vispārizglītojošo skolu 1.klasēs nākamajam mācību gadam, informēja pašvaldībā.

No šodienas līdz 28.februārim priekšrocību reģistrēt bērnu mācībām izmanto 1. un 2. prioritāte jeb Siguldas pilsētā un tai piegulošajā teritorijā līdz 2023.gada 1.janvārim kopā ar vecākiem deklarētie topošie pirmklasnieki, kuriem attiecīgā izglītības iestādē jau mācās brāļi vai māsas, un Siguldas novadā līdz šā gada 1.janvārim kopā ar vecākiem deklarētie topošie pirmklasnieki - attiecīgās izglītības iestādes darbinieku bērni.

Šo bērnu vecāki pieteikumu mācībām 1.klasē aicināti aizpildīt elektroniski pašvaldības pakalpojumu portālā "e.sigulda.lv", autentificējoties ar kādu no "latvija.lv" piedāvātajām iespējām, vai klātienē attiecīgajā izglītības iestādē.

Pašvaldībā uzsver, ka 1. un 2.prioritātes priekšrocība jāizmanto līdz februāra beigām, jo no 1.marta sāksies visu bērnu reģistrēšana uzņemšanai 1.klasē, kad šī priekšrocība vairs nebūs pieejama.

Pēc reģistrācijas katram bērnam tiks piešķirts individuāls reģistrācijas kods, pēc kura vecāki bērnu varēs identificēt pirmklasnieku reģistrā, kas pašvaldības pakalpojumu portālā "e.sigulda.lv" būs pieejams no 1.marta plkst.17 un tiks aktualizēts katru dienu līdz pat 31.martam.

Savukārt 20.februārī pašvaldības pakalpojumu portālā "e.sigulda.lv" būs pieejama priekšreģistrācija, iepriekšēja datu ievadīšana un pieteikuma saglabāšana e-pakalpojumu sistēmā, mācībām 1.klasē Siguldas pilsētas skolās. Priekšreģistrācija nav obligāta.

1.martā plkst.8 sāksies bērnu reģistrācija - elektroniski vai klātienē skolās - mācībām 1.klasēs 2023./2024.mācību gadam visās Siguldas novada vispārizglītojošajās skolās, un tā "e.sigulda.lv" vidē turpināsies līdz 31.marta plkst.23.59. Būtiski, ka vecākiem nepieciešams izvēlēties vienu no reģistrācijas veidiem - elektronisks pieteikums "e.sigulda.lv" vai iesniegums klātienē attiecīgajā izglītības iestādē.

Gan elektroniski, gan klātienē saņemtie iesniegumi tiek apvienoti vienā reģistrā pēc "rāvējslēdzēja" principa. Uzņemto skolēnu reģistrs veido, ievērojot pašvaldības saistošajos noteikumos noteiktās prioritātes. Pašvaldība vērš uzmanību, ka pieteikumos norādītie dati tiek pārbaudīti gan automātiski, gan manuāli. Līdz 10.aprīlim vecāki uz pieteikumā norādīto e-pasta adresi saņems rakstisku paziņojumu par to, vai bērns ir uzņemts izvēlētajā skolā.

Pašvaldība atgādina, ka mācībām 1.klasēs Siguldas pilsētas skolās prioritāri tiek uzņemti Siguldas novadā deklarētie bērni, kuru vecāku dzīvesvieta kopā ar bērniem ir deklarēta Siguldas pilsētā un tai piegulošajā teritorijā, proti, Siguldas pagastā un Turaidā kārtējā kalendārā gada 1.janvārī plkst.00. Pagastu teritorijā esošajās skolās bērni tiek uzņemti atbilstoši deklarētai adresei un vecāku pieprasījumam.

2023./2024.mācību gadā Siguldas novada skolās ir plānots uzņemt aptuveni 470 pirmklasniekus, atverot 1.klases atbilstoši skolu infrastruktūras iespējām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.