Menu
 

Jūrmalas Aspazijas pamatskolas pārbūvei dome piešķir 256 975 eiro papildu finansējumu

  • Autors:  LETA
Vizualizācija – www.facebook.com/JurmalasAspazijaspamatskola Vizualizācija – www.facebook.com/JurmalasAspazijaspamatskola

Šodien Jūrmalas domes deputāti nolēma piešķirt papildu finansējumu un pagarināt darbu pabeigšanas termiņu Aspazijas pamatskolas pārbūvei un sporta zāles piebūvei.

Aspazijas pamatskolas (sākotnējā līguma slēgšanas brīdī skolas nosaukums bija Lielupes pamatskola) pārbūvei un sporta zāles piebūvei papildus tika piešķirti 256 975 eiro no pašvaldības pamatbudžeta un pagarināts darbu pabeigšanas termiņš par trim mēnešiem, tas ir, līdz šī gada 31.augustam. Līdz ar to papildu piešķirtais finansējums ir 3,9 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Kā jau rakstīts, būvdarbus saskaņā ar iepirkumu konkursā 2021.gada martā noslēgto līgumu veic piegādātāju apvienību "Litana & Torensberg", sākotnēji noteiktais projekta īstenošanas termiņš bija 14 mēneši no būvniecības darbu uzsākšanas, bet būvdarbu izmaksas plānotas 9,3 miljoni eiro bez PVN, liecina elektroniskajā iepirkumu sistēmā EIS publiski pieejamie dokumenti.

Šis nav pirmais papildu finansējums - 2022.gada jūlijā noslēgta vienošanās par 3,4 miljoni eiro piešķiršanu un termiņa pagarināšanu sakarā ar Krievijas agresijas Ukrainā notikumiem. Sakarā ar tiem materiālu piegādātāji nespēj piegādāt materiālus vajadzīgā daudzumā, laikā un to cena ir neparedzami mainīga, teikts vienošanās tekstā. Būvdarbus objektā paredzēts pabeigt līdz 2023.gada maija beigām.

Savukārt 2022.gada septembrī pārbūves darbu gaitā konstatēti būtiski apstākļi, kā rezultātā nepieciešami papildu būvdarbi, kas sākotnēji netika iekļauti projektā, tāpēc izpildītājs veiks nepieciešamos papildu darbus par 0,2 miljoniem eiro.

Lielupes pamatskolas ēkas pārbūvē, veidojot vienotu skolas ēku kompleksu ar diviem mācību korpusiem un piebūvi sporta zālei ar sporta laukumu. Būvdarbi notiek 3,9 hektāru platībā, gandrīz 4000 kvadrātmetru paredzēti skolas ēkas korpusiem un 2000 kvadrātmetru - sporta zāles piebūvei.

Atjaunotā skola varēs uzņemt līdz 500 audzēkņu. Jaunajās ēkās atradīsies Jūrmalas Aspazijas pamatskola, kas izveidota, apvienojot Lielupes pamatskolu ar Jūrmalas Alternatīvo skolu.

Piegādātāju apvienību "Litana & Torensberg" sastāv no Latvijas uzņēmuma SIA "Torensberg" un Lietuvā reģistrētas slēgtas akciju sabiedrības "Litana ir Ko". SIA "Torensberg" reģistrēts 2006.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 8526 eiro un patiesais labuma guvējs Marija Kinaste, liecina "Firmas.lv" dati. Apgrozījums 2021.gadā bija 11,92 miljoni eiro, zaudējumi 166 706 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.