Menu
 

Turaidas muzejrezervātā darbību ir sākusi "Jauno arheologu skola"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - sigulda.lv Foto - sigulda.lv

Turaidas muzejrezervātā, sadarbojoties ar Siguldas novada pašvaldību, izveidota “Jauno arheologu skola”. Pirmajā nodarbībā novada jaunieši kopā ar Dr.hist. Gunti Zemīti iepazinās, kā arheoloģija no senlietu vākšanas ir kļuvusi par zinātni, vienlaikus iepazīstot senlietas, kas raksturo Latvijas vēsturi no aizvēstures līdz pat 19.gadsimtam.

Kā liecina Siguldas novada pašvaldības informācija, “Jauno arheologu skolas” mērķis ir veicināt jauniešu izpratni un zināšanas par arheoloģiju kā zinātņu nozari un sava novada arheoloģisko mantojumu. Turpmāko nodarbību gaitā dalībnieki iepazīs gan muzeju lomu arheoloģiskā mantojuma izpētē, saglabāšanā un popularizēšanā, kā arī praktiski dabā dosies iepazīt Siguldas novada nozīmīgākos arheoloģiskos pieminekļus.

Nodarbības ar jauniešiem tiks īstenotas reizi divās nedēļās pa divām periodā no marta līdz augustam, kad tiks uzsākti izrakumi, kopumā realizējot desmit nodarbības. Nodarbību sākuma un beigu vieta būtu Siguldas novada Jaunrades centrs, no un uz kuru jauniešus nogādās ar Turaidas muzejrezervāta transporta palīdzību.

“Jauno arheologu skola” joprojām ir atvērta interesentiem un aicina skolēnus (vecumā no 14 līdz 18 gadiem) pieteikties turpmākajām nodarbībām! Pieteikšanās notiek līdz maijam, zvanot uz tālruņa numuru 67971402 vai rakstot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Jaunieši, kuri būs pieteikšusies nodarbībai, lietotnē “WhatsApp” saņems precizējušu informāciju par katru nodarbību, kā arī citām aktualitētām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.