Menu
 

Otrais starptautiskais forums "Izglītība nākotnei" būs skatāms tiešraidē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēls - publicitātes Attēls - publicitātes

8.jūnijā Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) aicina ikvienu interesentu tiešsaistē vērot otro augsta līmeņa starptautisko forumu "Izglītība nākotnei: no iesaistes līdz ietekmei", kas šogad būs veltīts pārmaiņām pieaugušo izglītības pieejā un prasmju attīstībā gan organizāciju, gan valsts līmenī.

Jau no plkst.10.00 tiešraidei sekot varēs foruma vietnē www.futures2050.lv, VIAA "Facebook" lapā, kā arī portālos "Delfi.lv" un "LSM.lv". Pasākums notiks angļu valodā, nodrošinot tulkojumu valsts valodā.

Šogad starptautiskais forums "Izglītība nākotnei: no iesaistes līdz ietekmei" ikvienam skatītājam sniegs unikālu iespēju uzklausīt pasaules līmeņa Šveices, ASV un Somijas futūristu un ekspertu viedokļus par cilvēku, prasmju un tehnoloģiju mijiedarbību nākotnē. Vienlaikus biznesa nozares līderi, politiķi un sabiedriskie partneri piedalīsies diskusijās par pieaugušo izglītības tendencēm pasaulē un tās attīstību Latvijā. Forumu atklās izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, vēsta VIAA.

Forumā meklēs risinājumus, kā atbalstīt un motivēt darba devējus uzņemties lielāku ietekmi pieaugušo izglītības jautājumā, kā veicināt mūsdienīgu un nākotnei piemērotu izglītības un mācību piedāvājuma nodrošināšanu, kā arī, kā veicināt valsts aģentūru, ministriju un ieinteresēto pušu sadarbību un koordināciju, lai strādātu pie sistēmiskiem uzlabojumiem pieaugušo izglītībā un prasmju attīstībā, stāsta IZM.

"Ir pienācis brīdis, kad mums ir jāspēj sadarboties ne tikai ar dažādiem cilvēkiem, bet arī ar jaunām tehnoloģijām, pievienojot tam augstu cilvēcisko vērtību. Zināšanu un prasmju attīstība organizāciju, valsts un arī individuālā līmenī prasa jaunu pieeju, un mūsu uzdevums ir izveidot tādu pieaugušo izglītības sistēmu, kas spēj atraisīt ikviena cilvēka potenciālu, palīdzot pielāgoties mūsdienu mainīgiem apstākļiem," uzsver A.Čakša.

"Līdzīgi kā pagājušajā gadā sadarbībā ar IZM esam sarūpējuši izglītības vizionēšanas forumu, lai paskatītos uz izglītības visaptverošajiem izaicinājumiem nākotnē, kas praktiski jau ir šodiena. Uzklausīsim pasaulē atzītus futūristus, lai rastu iedvesmu lēmumiem, kas vajadzīgi, ieviešot redzamas pārmaiņas pieaugušo izglītības un prasmju pilnveidē. Līdzšinējā pieredze, pārdomāti investējot pieaugušo izglītībā turpat 38 miljonus eiro astoņu gadu laikā, apstiprina, ka esošajā demogrāfiskajā situācijā gan valstij, gan darba devējiem ir jāturpina mērķtiecīgi ieguldīt darbiniekos," norāda VIAA direktore Dita Traidās.

Forumā futūrists un humānists, pasaules līmeņa lektors Gerds Leonhards (Gerd Leonhard, Šveice) iezīmēs mākslīgā intelekta nozīmi cilvēka darba, mācību un tālākizglītības nākotnē, "Forbes" TOP 50 futūriste, nodarbinātības un organizāciju attīstības eksperte, pētniece un autore Hetere Makgovana (Heather McGowan, ASV) uzsvērs cilvēkorientētas līderības un pastāvīgās mācīšanās nozīmi, pielāgojoties mainīgajai pasaulei, savukārt futūriste, nākotnes scenāriju pētniece Elina Hiltunena (Elina Hiltunen, Somija) iezīmēs globālās prasmju tendences un to nākotni. Pasākumu noslēgs 2023.gada labākā vīnziņa pasaulē Raimonda Tomsona (Latvija) iedvesmas stāsts, vēsta IZM.

Pasākuma programma un plašāka informācija par starptautisko forumu "Izglītība nākotnei: no iesaistes līdz ietekmei" pieejama foruma interneta vietnē www.futures2050.lv, norāda VIAA.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.