Menu
 

Pētījums: Vairums Latvijas ģimeņu sagaida mājsaimniecības izdevumu palielināšanos saistībā ar gatavošanos jaunajam mācību gadam

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Puse jeb 53% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 65 gadiem, kuriem mājsaimniecībā ir skolas vecuma bērni, uzskata, ka viņu mājsaimniecības izdevumi, sagatavojoties jaunajam mācību gadam, palielināsies, liecina pētījumu kompānijas "Kantar" veiktās aptaujas dati.

Trešdaļa jeb 29% respondentu prognozē, ka izdevumi šogad varētu būt aptuveni tādi paši, kā citus gadus, bet 7% lēš, ka izdevumi šogad varētu samazināties. 3% respondentu nespēja salīdzināt izdevumu izmaiņas, jo viņu atvases šogad uzsāks mācības 1.klasē, bet 8% nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Starp Latvijas iedzīvotājiem vecumā no 18 līdz 65 gadiem, kuriem mājsaimniecībā ir skolas vecuma bērni, 45% jau ir sākuši sagādāt visu nepieciešamo mācībām, bet vēl 49% iedzīvotāju to vēl nav sākuši darīt. Sagādāts viss nepieciešamais ir 4% respondentiem.

Aptauja veikta no 1. līdz 3.augustam ar interneta starpniecību visā Latvijā, aptaujājot 800 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 65 gadiem.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.