Menu
 

Dabaszinātņu skolotājiem piedāvā tālākizglītības kursus par ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

AS "Latvijas valsts meži" (LVM) aicina 5.-12.klašu dabaszinātņu mācību priekšmetu skolotājus pieteikties tālākizglītības kursiem par ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu, liecina LVM publicētā informācija.

Bezmaksas kursu mērķis ir veicināt kompetenču izglītības līmeni skolās par mežu.

Kā norāda LVM, kursu nodarbības vadīs speciālisti no Latvijas Universitātes Starpnozaru izglītības inovāciju centra (SIIC), Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta (MeKA) Tālākizglītības centra, kā arī eksperti no Latvijas Valsts Koksnes ķīmijas institūta un Latvijas Biozinātņu un tehnoloģu universitātes (LBTU).

Vienlaikus, lai saņemtu apliecību par kursu programmas apguvi, dalībniekiem līdz 2024.gada 21.martam būs jāveic aprobācija - kopā ar skolēniem jāizmēģina kāds no koksnes ķīmijas vai fizikas eksperimentiem, iesūtot īsu aprobācijas nodarbības aprakstu ar secinājumiem un bildēm.

Pietikšanās kursiem notiek līdz 12.septembrim.

Kursi norisināsies 24.novembrī Jelgavā, Dobeles ielā. Apmācības ilgs 12 stundas.

Profesionālās pilnveides kursi tiek organizēti sadarbībā ar SIIC un MeKA Tālākizglītības centru.

Jau ziņots, ka LVM apgrozījums pērn bija 566,612 miljoni eiro, kas ir par 39,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 2,2 reizes un bija 242,193 miljoni eiro.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija. LVM apsaimnieko valstij piederošās meža zemes.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.