Menu
 

Par pedagogiem draudzīgākajām atzītas arī divas Pierīgas skolas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Par pedagogiem draudzīgākajām atzītas arī divas Pierīgas skolas Foto: pixabay.com

7. decembrī Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) svinīgi piešķīra statusu "Pedagogam draudzīgākā izglītības iestāde 2018", pasniedzot goda plāksni sešām izglītības iestādēm, kuru vadītāji – darba devēji – piedalījās arodbiedrības rīkotajā konkursā, lai novērtētu pedagogu darba apstākļus. Saeimas Baltiešu zālē balvas pasniedza Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti: Marija Golubeva, Evija Papule, Iveta Benhena-Bēkena, Anita Muižniece un Ilmārs Dūrītis.

Šogad konkursa žūrija viesojās 16 izglītības iestādēs, lai novērtētu pedagogu sociālo drošību un darba koplīgumu, darba organizāciju, infrastruktūru, darba kvalitātes veicināšanu un personīgās izaugsmes iespējas, darba drošību, aizsardzību, mikroklimatu un savstarpējās attiecības, reputāciju, atalgojumu. Par pedagogiem draudzīgu var uzskatīt izglītības iestādi, kurā izveidota sakārtota sociālā, fiziskā un informatīvā vide, informē LIZDA sabiedrisko attiecību speciālists Juris Aksels Cīrulis.

LIZDA konkursa žūrijas sastāvā bija LIZDA priekšsēdētāja vietniece Ilze Priževoite, LIZDA eksperte vispārējās izglītības jautājumos Irina Avdejeva, IZM Profesionālās un pieaugušo izglītības departamenta vecākā referente Ilze Siliņa un UNESCO LNK Izglītības sektora vadītāja Ilze Dalbiņa.

Izglītības iestādes, kuras Latvijas simtgadē ieguva unikāla dizaina apliecinājumu un LIZDA atzītu statusu "Pedagogam draudzīgākā izglītības iestāde 2018", ir: Tukuma pirmsskolas izglītības iestāde "Karlsons", Valmieras pilsētas 6. pirmsskolas izglītības iestāde "Kārliena", Ikšķiles pirmsskolas izglītības iestāde "Urdaviņa", Krimuldas vidusskola, Skultes pirmsskolas izglītības iestāde "Aģupīte" un Kaunatas vidusskola, vēsta J. A. Cīrulis.

LIZDA konkursa mērķis ir veidot darba devēju lielāku izpratni par cienīgiem darba apstākļiem pedagogiem un veicināt darba vides pilnveidi, lai tā kvalitatīvi nodrošinātu pedagogu profesionālo darbību un apmierinātu sabiedrības vajadzības pēc kvalitatīvas izglītības.

"Svarīgi, ka šāda satura konkurss notiek sadarbībā ar Saeimas deputātiem, kur politikas veidotāji var diskutēt par aktuāliem jautājumiem ar nozares pārstāvjiem, tādējādi stiprinot savstarpējo sadarbību nākotnē," norāda LIZDA pārstāvis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.