Menu
 

Inčukalna novadā skolēni apgūst drošību internetā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Inčukalna novadā skolēni apgūst drošību internetā Publicitātes foto

5. februārī aizvadīta Vispasaules drošāka interneta diena, kuru Latvijā organizē “Drossinternets.lv” jau 13. gadu pēc kārtas un kuras sauklis ir “Drošāks internets sākas ar tevi!”, aicinot ikvienu domāt par to, kā mēs rūpējamies par savu drošību internetā un kāds ir mūsu ieguldījums, veidojot labāku interneta vidi. Pasaulē tā tiek atzīmēta 16. gadu pēc kārtas.

Vangažu pilsētas bibliotēka, sadarbojoties ar Inčukalna novada domes datorspeciālistu Pēteri Caicu, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāju Mārtiņu Pozņaku, Vangažu vidusskolas skolēniem no 3. klases ar skolotāju Ingrīdu Ķimeli un skolēniem no 7. klases ar skolotāju Solvitu Vencjunu, rīkoja kopīgu pasākumu par drošu interneta vidi, informē Vangažu pilsētas bibliotēkas bibliotekāre Marija Aleksejeva.



Datorspeciālists skolēniem noskaidroja, kas ir internets, kas ir vīrusi, kas ir pasakas interneta vidē un kas ir meli, kā to visu atšķirt, kā cīnīties ar vīrusiem, kā sevi aizsargāt, kur jāvēršas, kas jādara, lai sevi pasargātu no laika zagšanas, kurām mājaslapām ticēt visdrošāk. Pasākuma dalībniekiem bija jāpiedalās konkursā un jāatbild uz jautājumiem par drošu internetu, ar ko bērni labi tika galā.

7. klase atnāca uz pasākumu ar saviem mājasdarbiem. Zēnu komanda prezentēja, kas ir labs internetā, piemēram, ir iespēja uzzināt daudz ko jaunu un ātri, un no kā vajadzētu izvairīties, piemēram, mazāk laika pavadīt dažādos portālos. Meiteņu komanda rosināja domāt, kādas fotogrāfijas var izvietot portālos un kādas ne, kādus interneta resursus labāk izmantot un kādas paroles ieviest, stāsta M. Aleksejeva.



Savukārt Inčukalna bibliotēka uz izglītojošu tikšanos aicināja Inčukalna pamatskolas 6.a klasi ar skolotāju Lindu Puriņu, informē Inčukalna novada bibliotēkas vadītāja Jeļena Ozoliņa. Inčukalna novada domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Mārtiņš Pozņaks pastāstīja, cik kritiski jāizturas pret interneta vidē ievietoto informāciju, kā sevi pasargāt, kā atpazīt nepatiesas ziņas un kuros avotos var iegūt patiesu informāciju.

Mācību nolūkos bērni noskatījās LTV1 raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” sižetu “Operācija: “Ļaunā vāvere””. Tajā parādīts, kā sociāla eksperimenta rezultātā iespējams vāveri no mīļa dzīvnieciņa izveidot par sabiedrībai bīstamu monstru, skaidro J. Ozoliņa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.