Menu
 

Noskaidroti Latvijas informātikas olimpiādes uzvarētāji, viņu vidū – arī salaspilietis

  • Autors:  Apriņķis.lv
Visi medaļu ieguvēji kopā ar olimpiādes organizētājiem un atbalstītāju pārstāvjiem. Foto: Andrejs Terentjevs Visi medaļu ieguvēji kopā ar olimpiādes organizētājiem un atbalstītāju pārstāvjiem. Foto: Andrejs Terentjevs

Pagājušajā nedēļā noskaidroti labākie Latvijas jaunie programmētāji – 32. Latvijas informātikas (programmēšanas) olimpiādes (LIO) uzvarētāji. 8.–10. klašu grupā uzvarēja Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas 8. klases skolnieks Matīss Kristiņš, iegūstot maksimālo iespējamo punktu skaitu – 600. 11.–12. klašu grupā 1. vieta Renātam Jurševskim no Cēsu Valsts ģimnāzijas 12. klases.

Jaunākajā grupā otru zelta medaļu izcīnīja Artis Vijups no Salaspils 1. vidusskolas. 2. vietā – Ansis Gustavs Andersons no Druvas vidusskolas, Raivis Atteka no Valmieras Valsts ģimnāzijas un Dzintars Klušs no Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas. 3. vietā – Mihails Abramovs no Rīgas Purvciema vidusskolas, Kristofers Barkāns un Džonatans Miks Melgalvis no RTU Inženierzinātņu vidusskolas, Viesturs Spūlis un Vadims Čašečņikovs no Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas, informē olimpiādes organizatori.

Savukārt vecākajā grupā otra zelta medaļa pasniegta Kārlim Šusteram no RTU Inženierzinātņu vidusskolas, sudraba godalgas izcīnīja Eduards Gaņkins no Rīgas 88. vidusskolas, Vladimirs Ščigoļevs no Rīgas Klasiskās ģimnāzijas un Sandra Siliņa no Cēsu Valsts ģimnāzijas – vienīgā meitene laureātu vidū. Savukārt bronzas medaļu ieguva Agnis Andrejevs no Rīgas 25. vidusskolas, Agnis Salmiņš no RTU Inženierzinātņu vidusskolas, Pauls Purviņš no Āgenskalna Valsts ģimnāzijas, Niks Derums no Druvas vidusskolas un Jegors Balzins no Rīgas 10. vidusskolas.


Olimpiādes uzvarētāji (no kreisās): Renāts Jurševskis (Cēsu Valsts ģimnāzija, zelta medaļa vecāko klašu grupā), Matīss Kristiņš (Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, zelta medaļa jaunāko klašu grupā, absolūti labākais rezultāts visu dalībnieku vidū), Artis Vijups (Salaspils 1. vidusskola, zelta medaļa jaunāko klašu grupā), Kārlis Šusters (RTU Inženierzinātņu vidusskola, zelta medaļa vecāko klašu grupā).

“Aizvadītā valsts informātikas olimpiāde apliecina ne tikai jauniešu lielo interesi par programmēšanu, bet arī drosmi iziet ārpus savas komforta zonas, lai demonstrētu savas prasmes publiski. [..] Īpašu paldies vēlos teikt pedagogiem, kuri velta daudz laika jauniešu sagatavošanai sacensībām, un novēlu viņiem tikpat lielu izturību, gatavojot Latvijas komandu nākamajam līmenim – dalībai Baltijas valstu programmēšanas olimpiādē,” saka Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente Signe Bāliņa.

“Mēs neviens nezinām, kādas būs pieprasītākās profesijas Latvijā pēc 10–15 gadiem, bet es esmu pārliecināts, ka tās noteikti būs saistītas ar informācijas tehnoloģijām, tādēļ aicinu jūs nepamest šo jomu un turpināt izglītoties,” olimpiādes apbalvošanas ceremonijā sacīja tehnoloģiju uzņēmuma "Emergn" valdes priekšsēdētājs Pēteris Krastiņš.

“Šogad “Ēnu dienā” pieprasītākās profesijas skolēnu vidū bija tās, kas saistītas ar tehnoloģijām, īpaši liela interese bija par programmēšanu. Mani priecē, ka aizvien vairāk skolēnu apzinās IT nozares potenciālu. Digitalizācija ienāk visās dzīves jomās, prasmju saraksts, ko darbiniekos meklē IT kompānijas, kļūst arvien daudzveidīgāks. Parādās jaunas profesijas, piemēram, dronu inženieri vai mākslīgā intelekta un humanoīdu dizaineri, kas strādās ar robotiem, tāpēc iemaņas, kas tiek iegūtas mācību stundās un olimpiādēs, ir zelta vērtībā,” norāda “Accenture” projektu portfeļu vadītājs Latvijā Jānis Paksis.

32. Latvijas informātikas (programmēšanas) olimpiādē piedalīties tika uzaicināti 80 skolēni no visas Latvijas, kuri ieguva labākos rezultātus novada atlases kārtā. Valsts sacensības noritēja divas dienas, uzvarētāji iegūst tiesības piedalīties Baltijas Informātikas olimpiādē Tartu, Igaunijā (no 2019. gada 27. aprīļa līdz 2. maijam), vēsta organizatori.

Labākie jaunie programmētāji no Baltijas valstīm dosies uz Starptautisko informātikas olimpiādi, kura šā gada augustā notiks Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku. Pērn Latvijas pārstāvji Starptautiskajā informātikas olimpiādē ieguva četras bronzas medaļas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.