Menu
 

Pašvaldība meklē Ropažu novada vidusskolas direktoru

  • Autors:  Apriņķis.lv
Kolāža - www.ropazi.lv Kolāža - www.ropazi.lv

Ropažu novada pašvaldība izsludinājusi konkursu uz Ropažu novada vidusskolas direktora – skolas vadītāja vietu. Februārī Ropažu novada domes sēdē tika pieņemts lēmums par Ropažu vidusskolas un Zaķumuižas pamatskolas reorganizāciju, apvienojot un izveidojot vispārējās vidējās izglītības iestādi “Ropažu novada vidusskola”.

Pašvaldībā skaidro, ka, apvienojot Zaķumuižas pamatskolu un Ropažu vidusskolu, tiks izveidota viena vienota vispārējās izglītības iestāde, lai paaugstinātu izglītības kvalitāti novadā, nodrošinātu modernizētas mācību vides pieejamību, paplašinātu piedāvāto izglītības programmu izvēli, nodrošinātu atbalsta personāla pieejamību, veicinātu pedagogu pedagoģiskās meistarības izaugsmi, savstarpēji apgūstot abu skolu labo pieredzi un tradīcijas, racionāli un efektīvi izmantotu finanšu līdzekļus, nodrošinot skolēnu transporta pārvadājumu efektivitāti, kā arī mazinātu nevajadzīgu konkurenci par skolēnu piesaistīšanu konkrētai skolai novadā.

Pēdējo gadu laikā Ropažu novadā būtiski pieaudzis audzēkņu skaits gan pirmsskolas izglītības iestādēs, gan pamatskolas posmā. Būtiski pieaudzis audzēkņu skaits Zaķumuižas pamatskolā, kas šobrīd liedz Zaķumuižas pamatskolai iespēju augt un attīstīties fiziskās mācību vides telpu trūkuma dēļ. Zaķumuižas pamatskolas fiziskās mācību vides piepildījums ir pārsniedzis maksimāli pieļaujamo bērnu skaitu attiecībā pret izglītības iestādes fizisko platību – nav iespējams uzņemt jaunus audzēkņus pirmskolā, kā arī skola nespēs izpildīt 2020. gadā noteiktās skolēnu minimālās nepieciešamās fiziskās telpas platības normas.

Savukārt Ropažu vidusskolā ir veikti apjomīgi ieguldījumi infrastruktūrā – rekonstruēta vidusskola, paplašinot un modernizējot mācību telpas ar jaunākajiem mācību līdzekļiem, izveidojot skolu par vienu no mūsdienīgākajām skolām Latvijā.

Ropažu novada dome, izvērtējot iespējamos Zaķumuižas pamatskolas paplašināšanas risinājumus, secinājusi, ka pamatskolas paplašināšanai pilnā apjomā nepieciešami 4,5–7 miljoni eiro, ko ar pašreizējo budžeta ieņēmumu apjomu pašvaldībai nav iespējams realizēt. Tādēļ, lai risinātu jautājumu par telpu trūkumu un kvalitatīvas izglītības turpmāku nodrošināšanu,  pieņemts lēmums par skolu apvienošanu.

Ropažu vidusskolas un Zaķumuižas pamatskolas skolēnu ikdiena būtiski nemainīsies. Skolēni turpinās apgūt izglītības programmu savās, ierastajās mācību telpās Ropažu vidusskolā un Zaķumuižas pamatskolā. Izvērtējot iespējas un nepieciešamību, Ropažu novada vidusskola Zaķumuižas skolēniem varēs piedāvāt atsevišķu mācību priekšmetu kvalitatīvāku apguvi vidusskolas moderni aprīkotajos mācību kabinetos, ar iespēju izmantot modernās tehnoloģijas – atsevišķu, konkrētu mācību priekšmetu kvalitatīvākai apguvei, iespējams, tiks nodrošināta skolēnu loģistika no Zaķumuižas uz Ropažiem un atpakaļ.

Ropažu novada domes lēmums par reorganizācijas uzsākšanu tiek saskaņots ar Izglītības un zinātnes ministriju. Reorganizācija tiek pabeigta līdz 2019. gada 31. augustam.  Ar 2019. gada 1. septembri novadā tiek izveidota viena vispārējās izglītības iestāde – Ropažu novada vidusskola, nosakot skolas izglītības programmu īstenošanas vietas Ropažos, Zaķumuižā un Silakrogā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.