Menu
 

Pedagogu algām budžetā paredzēts rezervēt vēl 5,5 miljonus eiro

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien atbalstīja ierosinājumus par 5,5 miljonu eiro novirzīšanu šā gada valsts budžetā no VAS "Latvijas Loto" dividendēm un Latvijas Bankas peļņas, kas tiktu piešķirti pedagogu algu palielinājumam pēc reformu veikšanas.

Komisijas priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars (AP) norādīja, ka, ņemot vērā precizēto informāciju par Latvijas Bankas peļņu un "Latvijas Loto" maksājumu, vēl 5,5 miljonus eiro var paredzēt pedagogu algām. Tātad kopumā šim mērķim būšot rezervēti jau vairāk par 7,07 miljoniem eiro, piebilda Bondars.

Bondars skaidroja, ka komisijas atbalstītie priekšlikumi paredz ieņēmumus budžetā 2,6 miljonu eiro apmērā no Latvijas Bankas peļņas, bet vēl 2,9 miljoni eiro ir precizēta "Latvijas Loto" iemaksājamā summā.

Viņš norādīja, ka šie līdzekļi paredzēti pedagogu algu palielinājumam pēc reformu veikšanas. Komisija šo ierosinājumu atbalstīja.

Jau iepriekš īpašā budžeta resorā bija rezervēti 1,55 miljoni eiro, kas varētu tikt pārdalīti pedagogu darba samaksas palielināšanai no šā gada 1.septembra. Tāpat pašlaik šim mērķim rezervēta kopsumma ir virs 7 miljoniem eiro, skaidroja Bondars.

Kā ziņots, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padome šodien nolēma sākt streika procedūru, jo nav guvusi pārliecību, ka valdība šogad izpildīs pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiku.

Tas nozīmē, ka tuvākajās nedēļās LIZDA reģionālajās arodorganizācijās tiks lemts par atbalstu streikam, tā iespējamo formātu un laiku. Pēc tam notiks LIZDA padomes sēde, kas plānota 17.aprīlī. Pagaidām tiek pieļauta iespēja streiku rīkot septembrī, taču par tā konkrētu norises formu un laiku vēl tiks lemts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.