Menu
 

Salaspils skolotāja saņem pateicību par līdzdalību programmas "Mana Latvija. Dari digitāli!" aktivitātēs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Toms Nodre Foto - Toms Nodre

Lai veicinātu sabiedrības zināšanas un prasmes dzīves situāciju risināšanā elektroniski, pērn aprīlī tika uzsākta integrētā mācību un komunikācijas aktivitāšu programma “Mana Latvija. Dari digitāli!”. Programmas gada jubilejas pasākumā tika novērtēti gada laikā sasniegtie rezultāti un atklāta komunikācijas kampaņa “E-adrese – digitālā pastkastīte – vienota un droša saziņa ar valsti!”.

Sakot paldies par aktīvu iesaistīšanos programmas aktivitātēs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce pasniedza pateicības rakstus 16 digitālajiem aģentiem, kuri dalījušies ar savu pieredzi e-pakalpojumu lietošanā un iedvesmojuši līdzcilvēkus uzsākt elektronisko pakalpojumu lietošanu. Viņu vidū ir Salaspils 1.vidusskolas skolotāja Dace Kontrimiene.

Programmas darbības laikā kopš 2018. gada aprīļa digitālo aģentu mācībās piedalījušies jau vairāk nekā 3000 cilvēku visā Latvijā – bibliotekāri, skolotāji, valsts un pašvaldību iestāžu darbinieki un žurnālisti. Digitālie aģenti ir personas, kuras iedrošina un palīdz iedzīvotājiem uzsākt valsts e-pakalpojumu lietošanu, kā arī sniedz atgriezenisko saikni e-pārvaldei, kā uzlabot valsts saziņu ar iedzīvotājiem. Viņu loma ir vieglā un saprotamā veidā nodot informāciju, kā arī sniegt konsultācijas par e-risinājumiem, palielinot to iedzīvotāju un uzņēmēju īpatsvaru, kuri izmanto e-risinājumus sadarbībai un saziņai ar valsts un pašvaldību iestādēm. Sev tuvāko digitālo aģentu var atrast digitālo aģentu kartē.

“Jau pirmajā programmas īstenošanas gadā esam ne tikai sasnieguši atzīstamus rezultātus virknē rādītāju, piemēram, Latvija.lv unikālo lietotāju skaits kopš programmas sākuma gada laikā pieaudzis par 165 000, sasniedzot 971 000 unikālo lietotāju skaitu šobrīd,” programmas gada jubilejas pasākumā atzīmēja J.Pūce, uzsverot, ka “digitālas valsts trīs stūrakmeņi ir e-pārvalde, e-bizness un e-sabiedrība. Tas nozīmē, ka nepietiek tikai ar to, ka valsts izstrādā un iedzīvotājiem ir pieejami e-pakalpojumi. Svarīgi, lai iedzīvotāji un uzņēmēji tos izmanto ikdienā gan dažādu dzīves situāciju risināšanā, gan uzņēmējdarbībā.”

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.