Menu
 

Skolās rīkos narkotisko vielu pārbaudes

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Valsts policija (VP) maija beigās skolās veiks pirmās narkotisko vielu pārbaudes, preses konferencē atklāja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Ministrs atzīmēja, ka ir panākta vienošanās ar Izglītības un zinātnes ministriju par narkotisko vielu pārbaužu programmas uzsākšanu Latvijas skolās. Ģirģens norādīja, ka skolas, kurās tiks veiktas pārbaudes būs izvēlētas pēc noteikta algoritma, tādēļ nevienam iepriekš nebūs zināms, kurās skolās notiks preventīvie pasākumi.

Tāpat ministrs atzīmēja, ka tieši narkotisko vielu lietošana un alkohola lietošana, kā arī agresija skolās ir viena no lielākajām problēmām.

Savukārt VP pārstāvis Lauris Arājs minēja, ka par aktuālām bērnus apdraudošām problēmām kļuvuši arī elektriskie skrejriteņi, ar kuriem jaunieši gūst samērā smagas traumas. Tāpat aktuāla esot iesaistīšanās grupās, kuru galvenais mērķis ir dažādi ekstrēmi brīvā laika pavadīšanas veidi, kas apdraud bērnu dzīvības.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule piebilda, ka katru gadu aptuveni 6000 skolas vecuma bērnu gūst dažādas traumas - kaulu lūzumus, suņu kodumus, termiskos apdegumus un citas, arī ar pārgalvībām saistītas traumas. Viņa norādīja, ka svarīgi bērniem iemācīt vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112, kā arī to, kā bērniem vajadzētu rīkoties nelaimes gadījumā.

"Bērni ir ne tikai vecāku acuraugs, bet arī visas mūsu sabiedrības galvenā vērtība," atzīmēja NMPD direktore, rosinot apkārtējos nebūt vienaldzīgiem un pievērst uzmanību arī apkārt esošo bērnu drošībai.

Kā palīgu bērnu drošības garantēšanai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvis Intars Zitāns ieteica vecākiem izveidot "Ģimenes drošības plānu", kurā būtu gan dažādas shēmas, kā izkļūt no mājām un kur doties, gan arī vecāku un radinieku numuri, jo stresa situācijā bērns var aizmirst visus iepriekš mācītos numurus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.