Menu
 

Privātskola "Patnis" Rīgā un Ādažos svin 25 gadu jubileju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - patnis.lv Foto - patnis.lv

Viena no pirmajām un lielākajām privātskolām Latvijā “Patnis” maija nogalē svin savu 25. dzimšanas dienu. Uzsākusi darbību ar 22 skolēniem, šajā laikā skola ir izaugusi, piedāvājot visus izglītības līmeņus no pirmsskolas līdz vidusskolai, kā arī mūzikas skolu.

Jubilejas svinības skola atzīmēs ar svinīgu koncertu 28. maijā plkst. 16.00 skolas pirmajā mājvietā Rīgā, Gregora ielā 13a, kurā piedalīsies gan pirmsskolas un skolas audzēkņi, gan grupa “Sudden Lights”, kas savu muzikālo ceļu uzsāka tieši skolā.

Kā informēja “Patnis”, šobrīd visos līmeņos skolā mācās vairāk nekā 650 audzēkņu vecumā no pusotra līdz 20 gadiem. Skola vienmēr aktīvi iestājusies par vienlīdzību un integrāciju, jau pašos pirmsākumos uzņemot arī bērnus ar invaliditāti. Skolas vadmotīvs ir katra bērna personības respektēšana, aicinot skolēnus būt individuāliem un radošiem, reizē veicinot progresīvu un atbildīgu mācīšanos.

“Patnis” realizē valstī noteikto izglītības standartu ar atbilstošām programmām, vienlaikus kā prioritāti izvirzot katra bērna individuālās attīstības ceļu, ko nelielās klasēs un atbalstošā vidē ir iespējams respektēt. “Patnis” apvieno piecas pirmsskolas izglītības iestādes Rīgā un Ādažos, sākumskolu, pamatskolu un vidusskolu, kā arī mūzikas skolu, kurā iespējams apgūt profesionālās ievirzes izglītības programmas – klavierspēli, flautas, ģitāras, sitaminstrumentus, saksofona un vijoles spēli, kā arī kora klasi.

“Skolu dibinājām laikā, kad Latvijas pedagoģijā bija nepieciešamas pārmaiņas, bet lielajās postpadomju skolās tas bija gandrīz neiespējami. Dibināt jaunu skolu 1994. gadā bija liela uzdrīkstēšanās un netrūka “padomdevēju”, kas pauda neticību veiksmīgam rezultātam, bet mums bija pārliecība, ka bērniem, skolotājiem un vecākiem ir nepieciešama jauna veida skola, uz kuru visi nāks ar prieku,” stāsta skolas dibinātāja, Dr.paed. Zane Ozola. “Toreiz līdz galam neapzinājāmies, ka būs jānodarbojas arī ar uzņēmējdarbību, jo idejas galvenokārt bija saistītas ar mūsdienīgas pedagoģijas ieviešanu. No pirmsākumiem realizējam daudzas pedagoģiskas inovācijas un darīsim to arī turpmāk.

“Par 25 gadiem varu teikt, ka esam bijuši gan celmlauži izglītības jomā, gan izdzīvojuši visu krāsaino jaunas valsts uzņēmējdarbības attīstību, sākot no milzīgajām cerībām 90. gados, piedzīvojot tā laika biznesa parādību – reketu, pārdzīvojot kredītu bumu un vairākas smagas finanšu krīzes, nepadodoties ceļā uz mērķi un visbeidzot saprotot, ka pēc ceturtdaļgadsimta esam izauguši par lielu uzņēmumu ar 150 darbiniekiem un nodokļos nomaksātu pusmiljonu gadā. Esmu pateicīga katram, kurš savu ceļu kādā posmā ir saistījis ar mums, un šodien, kad pirmsskolas durvis ver jau mūsu skolas bērnu bērni, varam teikt, ka esam kļuvuši par vairāku paaudžu skolu.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.