Menu
 

Par Latvijas Universitātes rektoru atkārtoti ievēlē Muižnieku (papildināta)

  • Autors:  LETA
Foto - Latvijas Universitāte Foto - Latvijas Universitāte

Piektdien Latvijas Universitātes (LU) Satversmes sapulcē par augstskolas rektoru ar 141 balsi atkārtoti tika ievēlēts Indriķis Muižnieks. Kopumā no 300 LU Satversmes sapulces dalībniekiem reģistrējās un balsoja 286 dalībnieki. Divi biļeteni tika atzīti par nederīgiem. Pret Muižnieku balsoja 143 dalībnieki.

Savukārt par otru kandidātu, profesoru Gundaru Bērziņu balsoja 128 dalībnieki, bet pret - 156 dalībnieki.

Muižnieku rektora amatam izvirzīja Medicīnas fakultāte, Materiālu mehānikas institūts, Ģeodēzijas un ģeoinformātikas institūts, Latviešu valodas institūts, Cietvielu fizikas institūts, Bioloģijas institūts, Bioloģijas fakultāte, Ķīmiskās fizikas institūts, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte, kā arī Botāniskais dārzs.

Savukārt Bērziņu šim amatam izvirzīja Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte, Datorikas fakultāte, Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte, kā arī Juridiskā fakultāte.

Kā ziņots, pirms vēlēšanām starp pusēm iezīmējās asa, tostarp gana netīra cīņa, piemēram, tika paziņots, ka LU esot saņēmusi trauksmes cēlāja ziņojumu par Bērziņa promocijas darba atbilstību akadēmiskās ētikas un kvalitātes kritērijiem. Bērziņš pēc šāda soļa pieļauj iespēju vērsties tiesā saistībā ar LU vadības izdarīto kaitējumu viņa reputācijai.

Satversmes sapulces dienas kārtībā ir sapulces organizācijas komisijas priekšsēdētāja ziņojums, Muižnieka atskaite, LU Senāta priekšsēdētāja Māra Kļaviņa atskaite, rektora vēlēšanas, Senāta vēlēšanas, kā arī Akadēmiskās šķīrējtiesas vēlēšanas.

Saskaņā ar LU Satversmi rektoru uz četriem gadiem ievēlē amatā LU Satversmes sapulce. Rektoru var ievēlēt amatā divus amata termiņus pēc kārtas.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.