Menu
 

Mārupes pamatskolai un Jaunmārupes pamatskolai top moduļu tipa piebūves Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Jaunuzceltā moduļa tipa piebūve Mārupes pamatskolai Tīrainē. Foto – “Mārupes Vēstis” Jaunuzceltā moduļa tipa piebūve Mārupes pamatskolai Tīrainē. Foto – “Mārupes Vēstis”

Līdz jaunā mācību gada sākumam plānots paplašināt Mārupes pamatskolu un Jaunmārupes pamatskolu ar moduļa tipa piebūvēm, ziņo pašvaldības izdevums “Mārupes Vēstis”. Šobrīd Mārupes pamatskolas moduļu izbūves darbi rit pilnā sparā, savukārt Jaunmārupes pamatskolas moduļiem uzsākta pamatu izbūve.

Uz 2018.gada 31.decembri Mārupes novadā deklarēti 409 2012.gadā dzimušie bērni – topošie pirmklasnieki, kas sasnieguši 7 gadu vecumu. 2019.gada 23.janvārī dome lēma, ka 2019./2020.mācību gadā Mārupes novadā būs četrpadsmit 1.klases – Mārupes vidusskolā četras, Jaunmārupes pamatskolā četras, Mārupes pamatskolā četras, Skultes sākumskolā divas.

Lai uz šī gada 1.septembri 2012. gadā dzimušajiem bērniem būtu nepieciešamās telpas mācību procesa nodrošināšanai, jau šogad līdz augustam paredzēts izbūvēt moduļa tipa piebūves Jaunmārupes un Mārupes pamatskolām ar nokomplektētu materiāltehnisko bāzi.

Kopējās investīcijas no šī gada budžeta Jaunmārupes pamatskolas moduļa tipa būvei un aprīkojumam plānotas 656 278 eiro apmērā, Mārupes pamatskolai – 538 727 eiro, ņemot aizņēmumu valsts kasē. Atklāta konkursa rezultātā noslēgts līgums ar SIA “INOS”, kurš veicis abu skolu moduļu tipa piebūvju būvprojektu izstrādi un īsteno aktīvus būvdarbus un autoruzraudzību.

Pašvaldība atgādina, ka ar moduļu izbūvi darbi neapstāsies, uzsākta arī Mārupes pamatskolas paplašināšana – jaunā korpusa un sporta laukuma būvniecība, ko projektēs un būvēs atklāta konkursa rezultātā izraudzīts uzņēmums SIA “Arčers”. Izbūvējot moduļa tipa piebūvi un realizējot jaunā korpusa būvniecību, 2020.gada 1.septembrī Mārupes pamatskolā mācības uzsāks papildus 576 skolēni.

Savukārt, īstenojot Jaunmārupes pamatskolas moduļa tipa piebūves izbūvi, skolai tiks iegūtas papildus 112 vietas. Noslēgts arī līgums ar Gundara Vīksnas arhitektu biroju par jaunā bērnudārza Jaunmārupē ar 384 vietām projekta izstrādi.

Līdz jaunajam mācību gadam plānots pabeigt Mārupes vidusskolas jaunā korpusa būvniecību, kas tiek īstenota, piesaistot Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu – kopējās būvniecības izmaksas ir 2,6 miljoni eiro.

Iecerēts arī paplašināt Mārupes Mūzikas un mākslas skolas telpas Jaunmārupē, izbūvējot skolai jaunus korpusus. Šobrīd noslēdzies izsludinātais iepirkums par skolas pārbūves būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību, atklāta konkursa rezultātā noslēgts līgums ar SIA “AR.4”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.