Menu
 

Olaines Tehnoloģiju koledžā veido 11 mūsdienīgas laboratorijas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.olaine.lv Foto: www.olaine.lv

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Olaines Tehnoloģiju koledžā sekmīgi turpinās Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētā projekta “Studiju mācību vides uzlabošana Olaines Mehānikas un tehnoloģijas koledžā” īstenošana.

Kā informē Olaines novada pašvaldībā, pārbūvējot koledžas 1. un 2. stāvu, tiks izveidotas 11 laboratorijas, kurās būs ievērotas darba drošības prasības (piemēram, tiks iebūvēti velkmes skapji, ventilācijas sistēmas u. c.). Laboratorijās tiks uzstādīts aprīkojums, lai izglītojamie varētu pilnvērtīgi apgūt prasmes, kas nepieciešamas darba tirgū, kā arī nākotnē veicinās jaunu inovāciju un tehnoloģisko progresu, tādējādi stiprinot Latvijas konkurētspēju reģionālajā, Eiropas un pasaules līmenī. Projekta mērķis atbilst arī viedās specializācijas jomām – zināšanu ietilpīga bioekonomika, biofarmācija un biotehnoloģijas, viedie materiāli un tehnoloģijas un inženiersistēmas. Šobrīd saskaņā ar līgumu par mācību telpu pārbūvi tiek veikti koledžas 1. un 2. stāva telpu demontāžas darbi. Būvdarbi tika uzsākti jūnija vidū.

Paralēli būvdarbiem notiek darbs pie iepirkuma “Olaines Mehānikas un tehnoloģijas koledžas laboratoriju aprīkojuma un iekārtu iegāde un uzstādīšana”, norāda pašvaldībā. Studentiem būs iespēja strādāt ar augstas klases iekārtām, un koledžas absolventi, kuri apguvuši izglītības programmas atbilstoši Latvijas Viedās specializācijas stratēģijai, brīvi spēs iekļauties un būs konkurētspējīgi darba tirgū, jo, izstrādājot nepieciešamā laboratoriju aprīkojuma sarakstus, koledža konsultējās ar Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācijas un nozares komersantiem. Izveidotās laboratorijas radīs tehnisko kapacitāti pētījumu veikšanai un dalībai starptautiskos zinātniskos izpētes projektos, uzlabos iegūtās izglītības kvalitāti un veicinās sadarbību ar nozares uzņēmumiem. Projekta ietvaros tiks papildināti arī bibliotēkas krājumi un iegādātas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT).

Investīcijas koledžas, esošo studiju un mācību programmu attīstīšanai, jaunu programmu ieviešana, kā arī nozares ekselences centra izveidošana sekmēs koledžas un nozares uzņēmumu sadarbību jauno speciālistu sagatavošanā, darbinieku tālākizglītībā, pētniecībā un inovāciju attīstībā, skaidro pašvaldības pārstāvji.

RTU Olaines Tehnoloģiju koledža šobrīd ir vienīgā koledža, kurā tiek sagatavoti 1. līmeņa profesionālās augstākās izglītības speciālisti – pārtikas produktu pārstrādes speciālists, pārtikas kvalitātes speciālists, vides tehnologs un biotehnologs –, kā arī profesionālās vidējās izglītības speciālisti: biotehnoloģisko procesu tehniķis, vides tehniķis, analītiskās ķīmijas tehniķis, pārtikas kvalitātes kontrolieris un ķīmiskās un bioķīmiskās rūpniecības iekārtu mehāniķis, atgādina pašvaldībā.

Projekta īstenošanas laiks ir no 2017. gada 1. septembra līdz 2020. gada 31. augustam. Kopējās projekta izmaksas – 4 215 968,00 eiro, tajā skaitā ERAF finansējums 3 583 572,80 eiro un valsts budžeta finansējums 632 395,20 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.