Menu
 

Trešdiena, 20 Oktobris 2021

Mājsēdes laikā varēs pārvietoties neatliekamu iemeslu dēļ; būs nepieciešams apliecinājums

Mājsēdes laikā sabiedriskā transporta darbības laiks netiek ierobežots, lai primāri nodrošinātu iedzīvotāju nokļūšanu uz un no darba vai veiktu darba pienākumus. Tāpat, būs iespēja izmantot taksometra pakalpojumus vai pārvietoties ar savu transportu. Atrodoties ārpus savām mājsaimniecībām mājsēdes laikā, iedzīvotājiem ir jābūt iemesla apliecinājumam par dzīvesvietas atstāšanu. Vienlaikus ārkārtējās situācijas, tostarp arī mājsēdes laikā pilsētas un piepilsētas sabiedriskajā transportā noteikts 50% piepildījums, vēsta Satiksmes ministrijā.

Lasīt vairāk...

"Lokdauna" laikā pirmās nepieciešamības preču veikaliem plānots ļaut strādāt līdz plkst.19.00

Plānots, ka no 21.oktobra līdz 15.novembrim īpaši stingro Covid-19 ierobežojumu jeb stingrā "lokdauna" laikā klātienes saimniecisko pakalpojumu sniegšanas vietas un pirmās nepieciešamības preču tirdzniecības vietas klātienē darbu varēs sākt ne ātrāk kā plkst.6.00 un beigt ne vēlāk kā plkst.19.00, liecina valdībā iesniegtais rīkojuma projekts par grozījumiem ārkārtējās situācijas izsludināšanā.

Lasīt vairāk...

Optometriste: Redzes problēmas bērniem un jauniešiem parādās arvien agrākā vecumā

Cilvēka redzes funkciju attīstība un pilnveidošanās notiek no dzimšanas līdz septiņu – desmit gadu vecumam. Satraucoša ir tendence, ka pēdējo gadu laikā redzes problēmas bērniem un jauniešiem tiek atklātas arvien agrākā vecumā. To var ietekmēt vairāki faktori – iedzimtība, ikdienas aktivitātes, tostarp, acu slodzes intensitāte veicot darbus tuvumā.

Lasīt vairāk...

Pieaugoša nevalstiskā sektora loma sociālā darba un sociālo pakalpojumu sniegšanā

Skatot sociālā darba un sociālo pakalpojumu veidošanās vēsturi, allaž klātesošas ir bijušas nevalstiskās pakalpojumu sniegšanas formas. Kā nesen minēja “ziedot.lv” radītāja un vadītāja Rūta Dimanta, nevalstiskās organizācijas (NVO) ir kā caurumu aizlāpītāji zonās, kur valsts un pašvaldību resursi nesniedzas un kas biznesam nešķiet interesantas, jo tur nav iespējams gūt peļņu.

Lasīt vairāk...

CSP: 2020.gadā vispārējās valdības budžetā deficīts bijis 4,5 % no IKP

Vispārējās valdības budžeta deficīts 2020. gadā bija 1,3 miljardi eiro jeb 4,5 % no iekšzemes kopprodukta (IKP) un vispārējās valdības konsolidētais bruto parāds – 12,8 miljardi eiro jeb 43,2 % no IKP, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie vispārējās valdības budžeta deficīta un parāda galīgie 2021. gada oktobra notifikācijas rezultāti par 2020. gadu.

Lasīt vairāk...

Atcelta tekstila šķirošanas akcija Siguldā un Mārupē

  • Publicēts Vide

Ņemot vērā jaunos, stingros ierobežojumus Covid-19 izplatības mazināšanai, uz nenoteiktu laiku tiek pārcelta plānotā “Rimiun Latvijas Zaļā punkta tekstila šķirošanas akcija pie “Rimi” veikaliem Mārupē, Tukumā, Siguldā un Rīgā. Taču akcijas rīkotāji atgādina, ka joprojām ikdienā tekstila šķirošanas konteineri pieejami vairāk nekā 100 vietās visā Latvijā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.