Menu
 

Trešdiena, 15 Februāris 2023

Rihards Kols: Katra vilcināšanās paildzina karu un ciešanas

“Ja vēlamies nodrošināt Ukrainas uzvaru un Krievijas stratēģisko sakāvi, vilcināties vai atlikt militārās tehnikas un munīcijas piegādes vairs nedrīkst, jo katra vilcināšanās, katra aizkavētā ieroču vai munīcijas krava paildzina karu un praktiski nozīmē vairāk civiliedzīvotāju upuru, vairāk iznīcības un ciešanu,” trešdien Saeimas Ārlietu komisijas sēdē sacīja priekšsēdētājs Rihards Kols. “Tikai sakauta, demilitarizēta Krievija un pilnībā atbrīvota Ukraina – suverēna un nedalāma tās starptautiski atzītajās robežās – var mūs virzīt uz ilgtermiņa stabilitāti un ilgstošu mieru," R.Kola teikto citē Saeimas preses dienests.

Lasīt vairāk...

Saeimas Valsts pārvaldes komisija: eID karti kā obligātu personas dokumentu ieviesīs pakāpeniski

Personām, kurām līdz šī gada 30.aprīlim ir izsniegta tikai pase, eID karte būs obligāta tad, kad beigsies pases derīguma termiņš. Šādas izmaiņas līdzšinējā regulējumā paredz Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā trešdien, 15.februārī, konceptuāli atbalstītie grozījumi Personu apliecinošu dokumentu likumā.

Lasīt vairāk...

CSP: Pērn tūristu mītnēs apkalpots par 66,2 % vairāk viesu nekā pirms gada

2022.gadā Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti 2,2 miljoni ārvalstu un vietējo viesu, kas ir par 66,2 % vairāk nekā 2021. gadā, tomēr par 23,9 % mazāk nekā pirms pandēmijas 2019. gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Viesi tūristu mītnēs pavadīja 3,9 miljonus nakšu, kas ir par 63,2 % vairāk, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

Lasīt vairāk...

Siguldas un Ropažu novados notiks Latvijas Nacionālas aizsardzības akadēmijas kadetu kursi

No 15.februāra līdz 26.martam četros novados – Siguldas, Ropažu, Kuldīgas un Saldus – Latvijas Nacionālas aizsardzības akadēmijas (NAA) kadetiem norisināsies Kājnieku nodaļas komandieru kurss. Mācību laikā plānota karavīru un transportlīdzekļu pārvietošanās pa koplietošanas ceļiem gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā, liecina NAA informācija.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.