Menu
 

Ādažos degusi sausā zāle, Gaujā un Ķemeros – meža zemsedze Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Tikai pusduci izsaukumu kopš nedēļas sākuma no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Turklāt – rets gadījums! – trešdien nav saņemts neviens izsaukums.

Pirmdien dienas vidū Ādažos bija aizdegusies sausā zāle 1320 kvadrātmetru platībā, un stundas laikā liesmas tika apdzēstas, portālu “Apriņķis.lv” informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas priekšnieces pienākumu izpildītāja Inta Palkavniece.

Jau pusstundu vēlāk ugunsdzēsēji izbrauca uz Carnikavas novada Gauju, kur, pēc sākotnējās informācijas, arī dega sausā zāle. Tomēr notikuma vietā VUGD darbinieki konstatēja, ka 300 m2 platībā deg meža zemsedze un celmi. Darbus ugunsdzēsēji pabeidza divu stundu laikā, taču notikuma vietā palika Valsts meža dienesta (VMD) pārstāvji.

Vēl pirmdien izsaukums saņemts no Ķemeriem, kur meža zemsedze dega 3000 m2 platībā. Šī ugunsgrēka likvidācijai VUGD un VMD darbiniekiem bija nepieciešamas piecas stundas. Savukārt otrdien pavisam īsā laikā tika likvidēts neliels ugunsgrēks Atbalss ielā Jūrmalā, kur neapsaimniekotā garāžā bija aizdegušies atkritumi.

Pēdējo triju dienu laikā VUGD saņēmis arī divus izsaukumus par nepieciešamiem glābšanas darbiem.

Pirmdien vakarā no Ķekavas saņemta informācija par automašīnas motora nodalījumā iesprūdušu kaķi. Taču, spēkrata saimniekam atverot pārsegu, dzīvnieks pats izlēcis laukā un aizbēdzis. Savukārt trešdien Jūrmalā glābēju palīdzība bija nepieciešama, lai sazāģētu nolūzušu un ceļam pārkritušu koku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.