Menu
 

Šogad glābēji no ūdenstilpēm izcēluši jau 58 noslīkušus cilvēkus Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs

Brīvdienās, kad karstais un vasarīgais laiks priecēja visā Latvijas teritorijā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki no ūdentilpēm izcēla trīs noslīkušus cilvēkus.

Sestdien ap plkst.18 VUGD saņēma izsaukumu uz Lielupes ieteku jūrā, kur, kā ziņoja aculiecinieki, cilvēks jau aptuveni trīs minūtes nebija redzams virs ūdens. Noslīkušais cilvēks bija nogādāts krastā vēl pirms VUGD darbinieku ierašanās, un NMPD mediķi veica atdzīvināšanas pasākumus, taču vēlāk konstatēja cilvēka nāvi.

Saistībā ar, iespējams, slīkstošiem cilvēkiem VUGD nedēļas nogalē saņēma vēl divus izsaukumus. Kļavu ielā Jūrmalā jūrā slīkstošu cilvēku vēl pirms VUGD darbinieku ierašanās izglāba vietējās glābšanas stacijas pārstāvji. Savukārt sestdien Saulkrastu novada Zvejniekciemā glābēju palīdzība nebija nepieciešama, jo cilvēks izpeldēja krastā pats saviem spēkiem.

Šogad kopumā glābēji no ūdenstilpēm izcēluši jau 58 cilvēkus. Tomēr jāņem vērā, ka patiesais noslīkušo skaits varētu būt lielāks, jo gadījumos, ja cilvēks ir nogādāts krastā un glābšanas dienests nav izsaukts, tas neparādās VUGD statistikas datos.

VUGD aicina, atpūšoties pie ūdens un dodoties peldēties, neaizmirt par drošību – nepeldēties alkohola reibumā un nerīkoties pārdroši, piemēram, nelēkt ūdenī nepārbaudītās vietās un necensties pierādīt savas spējas aizpeldēt tālāk par citiem vai pārpeldēt kādu ūdenstilpi. Gadījumā, ja redzat, ka cilvēks slīkst, nekavējoties zvaniet 112!

Glābšanas dienesta palīdzība ceļa brauktuves sakārtošanā nedēļas nogalē bija nepieciešama pēc vairākiem ceļu satiksmes negadījumiem Pierīgā – Granīta ielā Rumbulā, kur bija sadūrušās kravas un vieglā automašīna, uz Ventspils šosejas Babītes novadā, Carnikavas novada Lilastē, kur bija notikusi triju vieglo automašīnu sadursme, un sestdien uz autoceļa Inčukalns – Allaži, kur negadījumā bija iesaistītas divas vieglās automašīnas.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, glābēji sestdien Salaspils novada Starķos izcēla divus metrus dziļā akā iekritušu suni, bet Slokas ielā Jūrmalā no koka nocēla kaķi, kas tur bija pavadījis divas dienas.

Pagājušās nedēļas otrajā pusē VUGD no Pierīgas arī saņēmis izsaukumus par septiņiem ugunsgrēkiem – lielākais no tiem bijis ceturtdien priekšpusdienā Satiksmes ielā Jūrmalā, kur dega divstāvu dzīvojamā māja un šķūnis 180 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts triju stundu laikā.

Divi izsaukumi divu dienu laikā saņemti no Ķekavas novada Dzērumiem – piektdien tur dega neapsaimniekota dārza māja (15 m2), bet sestdien – pirts un meža zemsedze (43 m2). Vēl Olaines novada Jāņupē degusi pirts (12 m2), kokapstrādes cehā Plānupes ielā Inčukalnā – skaidas (150 m2), laivu piestātnē Viestura ielā Jūrmalā – koka konstrukcija, bet Salaspils novadā uz Rīgas apvedceļa – vieglā automašīna.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.